Måla akvarell november - tisdag eftermiddag

Plats Jönköping

Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter! En härlig teknik som är lätt att ta med sig när man reser. Kursen ges av Folkuniversitetet i Jönköping.

Boka kursen nu

Här kommer kursen i november som är på mellannivå

Målgrupp

Kursen på mellannivå är för dig som har lite erfarenhet sedan tidigare av att måla med akvarell.

Mål

Efter kursen ska du ha fått tillfälle att utveckla ditt seende och teknik, tränat på färglära, fått kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt fått inspiration och mod att fortsätta måla i akvarell.

Innehåll

Vi går igenom grundläggande teknik, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Vi arberar med skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition. Vi utgår från fotografier och hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Gruppstorlek

Under Covid restriktioner har vi max 10 deltagare i ateljén (Cirka 8-14 deltagare normalt).

Material

Material ingår inte i priset. Viss material finns att köpa.
Tag med det akvarellmaterial som du eventuellt redan har (färger, penslar, akvarellpapper) till första lektionstillfället. (Det kommer även finnas visst material att låna vid första tillfället om du är osäker på vad du ska ha.)
Ta också gärna med dig en blyertspenna för teckning (gärna 2-3B), ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (t ex en mindre handduk).

Vi kommer att gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det. Under kursens gång kommer vi att testa olika material.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
09 nov 2021 - 23 nov 2021
Ti 15:45 - 18:00
Tillfällen
3
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1104106
Pris
675 kr