Fantastiska Akvarellfärger!

Plats Jönköping

Jämför och testa olika akvarellfärger samt upptäck deras unika egenskaper.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen på mellannivå är för dig som har lite erfarenhet sedan tidigare av att måla med akvarell.

Mål

Att få egen erfarenhet och kunskap om unika samt ”vanliga” akvarellfärger och deras olika användningsområden.

Innehåll

Jämför och testa olika akvarellfärger från Daniel Smith. Upptäck deras unika egenskaper, roliga färgkombinationer, granulation, luminescens, PrimaTek, Akvarellgrund med mera! Färger att prova ingår i kursavgiften (men ta med egna färger också!)

Gruppstorlek

Under pandemin har vi max 7 st deltagare i ateljén (Cirka 8-14 deltagare normalt).

Material

Viss material ingår men tag med det akvarellmaterial som du eventuellt redan har: färger, penslar, akvarellpapper.
Ta också gärna med dig en blyertspenna för teckning (2-3B), ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (till exempel en mindre handduk).

Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
28 maj 2021 - 29 maj 2021
Fr 18:00 - 20:15
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1102183
Pris
800 kr