Färgblandning workshop: akvarell exklusiv

Plats Jönköping

Följ med på en spännande workshop i färgblandning. Vad har olika färger för unika egenskaper? Här kommer vi att testa och blanda samt upptäcka!

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen på mellannivå är för dig som har lite erfarenhet sedan tidigare av att måla med akvarell.

Innehåll

Vad gör jag med en färg jag aldrig använder? Hur ändrar jag ”temperaturen” i min målning? Hur blandar jag den ”rätta gröna”? Hur använder jag granulerande färger? Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Gruppstorlek

Under pandemin har vi max 7 st deltagare i ateljén (Cirka 8-14 deltagare normalt).

Material

Visst material ingår i priset och det finn material att köpa.
Tag med det akvarellmaterial som du eventuellt redan har till första tillfället: färger, penslar, akvarellpapper.
Ta också gärna med dig en blyertspenna för teckning (2-3B), ett radergummi samt bred maskeringstejp och en trasa att torka penseln på (till exempel en mindre handduk).

Vi kommer att gå igenom vad som behövs och ge tips om var du kan köpa det. Under kursens gång kommer vi att testa olika material.
Enligt vår miljöpolicy får det enbart användas konstnärsprodukter som inte innehåller kadmium eller lösningsmedel i våra lokaler.

Kursledare

Julie Karlsson

Color feeds my soul... Jag älskar att leka med färg för att se vad som kommer till livet och fånga en stämning eller ett intryck, eller lite inspiration från Guds fantastiska skapelse.

Jag flyttade till Sverige efter att ha vuxit upp i Seattle, Washington, USA, där jag sedan mötte mitt livs kärlek! När våra döttrar växte upp åtnjöt jag den kreativa sidan som mamma och genom att måla. Detta växte till fler och fler konstutställningar, undervisning i målningskurser, akvarellbloggar, målningsresor med mina studenter runt Sverige, Danmark, Frankrike och USA samt flertalet möten med konstnärer och konstälskare runt om i världen.

Tre år i Sydafrika gav mig ny erfarenhet för att se och lära mig mer, upptäcka nya tekniker och en nyfikenhet för att "måla utanför linjerna". Folkuniversitetet i Jönköping har gett mig ett forum för att dela denna kärlek att skapa med andra.

Det är en sån glädje att kunna dela min kärlek att måla med andra och förhoppningsvis sprida lite uppmuntran längs vägen!

Julie Karlsson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
20 maj 2021 - 20 maj 2021
To 10:00 - 15:00
Tillfällen
1
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1102181
Pris
600 kr