Experimentell akvarell

Plats Gislaved

Kom i gång med experimentell akvarell! Här finner du oväntade möten mellan pigment och vatten, skapar äventyr med penseln i färg och form. Teknik blandas med samtal om bilders innehåll, karaktär och uttryck. Kursen ges i Gislaved.

Boka kursen nu

Vi kommer att laborera med olika tekniker och skapa motiv ur det som uppstår. Vi kompletterar även med traditionella motiv, som stilleben och landskap.

Förkunskaper

Kursen passar dig som redan har grundkunskaper i akvarell.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha fått ta ut svängarna, sprängt imaginära begränsningar och genom detta upptäcka en ny och mer lekfull sida av akvarellmålning.

Upplägg

Kursen är en helgkurs. Lokal informeras innan kurstart .

Material

Material ingår ej. Du kommer få en lista på vad du behöver i god tid innan kuirsen börjar. Listan innehåller material som vi har valt med hänsyn till att få så god kvalité som möjligt, till ett lågt pris.

Kursledare

Bosse Blomén Svensson har undervisat i måleri i mer än 25 år. Han har bland annat ställt ut på Edsvik konsthall i Sollentuna och Ulricehamn.

Om akvarell: "Det är mötet mellan pigment och vatten som lever sitt eget liv och där man hela tiden måste vara närvarande och styra för att få det någorlunda som man vill. Det är ett material som är kul att experimentera med. Det är också lätt att ha med sig akvarellfärger på målarresor, eftersom det torkar snabbt och inte väger så tungt."

Kursledare

Bosse Blomén Svensson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Gislaved

info.gislaved@folkuniversitetet.se

Tid
17 sep 2022 - 18 sep 2022
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
1, 334 33
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1140532
Pris
1100 kr