Teckning och akvarell

Plats Gislaved

Måla dig till en lugnare vardag i Gislaved. Folkuniversitetet ger en konstkurs för dig som lockas av akvarellmåleriets uttrycksmöjligheter och tycker om att teckna. Här använder vi konst och skapande som ett sätt att nå harmoni.

Boka kursen nu

Här får du grundäggande kunskaper i att teckna och måla med akvarell. Vi börjar med teckningsteknik som är en bra grund för akvarellmåleri och fortsätter med att måla akvarell.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs. Alla som vill lära sig måla är välkomna.

Mål

Målet är att du efter kursen ska ha fått en bra grund i teckning och akvarell. Du kommer ha fått inspiration som väcker skarparglädje och vilja till att utvecklas på egen hand.

Innehåll

 • Genomgång av teckningsmaterial
 • Provning av olika blyertspennor, kol och tusch
 • Genomgång av olika akvarelltekniker, papperskvaliteter, pigment med mera
 • Vi tecknar och målar efter egna idéer, stillleben eller bilder.
 • Upplägg

  Kursen är varannan vecka.

  Kursledare

  Bosse Blomén Svensson har undervisat i måleri i mer än 25 år. Han har bland annat ställt ut på Edsvik konsthall i Sollentuna och Ulricehamn.

  "Livet rusar fram så ta vara på dagen och gör sådant du tycker är kul och viktigt för dig, odla dina intressen och utvecklas inom det som människa. Det skapar ofta harmoni och balans i livet."

  Bosse om akvarell: "Det är mötet mellan pigment och vatten som lever sitt eget liv och där man hela tiden måste vara närvarande och styra för att få det någorlunda som man vill. Det är ett material som är kul att experimentera med. Det är också lätt att ha med sig akvarellfärger på målarresor, eftersom det torkar snabbt och inte väger så tungt."

Kursledare

Bosse Blomén Svensson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Gislaved

info.gislaved@folkuniversitetet.se

Tid
05 sep 2022 - 21 nov 2022
Må 18:30 - 20:45
Tillfällen
6
Plats
Storgatan 30, 334 31 Gislaved
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1140386
Pris
925 kr