Måla akvarell

Plats Eskilstuna

Upptäck akvarellens unika egenskaper och utveckla både ditt seende och din teknik!

Boka kursen nu
Akvarell för både nybörjare samt dig som målat länge. Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycks- och utvecklingsmöjligheter.

Målgrupp

En kurs för både nybörjare och dig som målat länge. Nybörjare får en introduktion av ämnet, material och uppgifter för att komma igång med färgen. Under kursen blir det genomgångar som gör det lättare att arbeta utifrån var och ens nivå.

Mål

Kursdeltagaren får tillfälle att utveckla både sitt seende och teknik, träna i färgläran, får kunskap om pappersval, olika akvarellfärger och penslar samt får inspiration och mod att måla i akvarell.

Innehåll

Att måla akvarell infattar många olika tekniker för att kunna hantera färgen och få ett bra resultat. Vi går igenom grundläggande teknik för nybörjare upp till avancerad nivå, arbetar med färglära, testar olika akvarellfärger och hur man blandar färg för att uppnå olika resultat. Skuggor, ljus och kontraster samt perspektiv och komposition kommer vi att titta på. Vi arbetar utifrån stilleben, fotografier samt hämtar inspiration av andra akvarellmålare. Det blir gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Material

Tag med det akvarellmaterial som du ev redan har (färger, penslar, akvarellpapper) till första lektionstillfället. Vi kommer att gå igenom vad som behövs, tips om var du kan ev köpa det. Ta också gärna med dig en blyertspenna för teckning (gärna 2-3B), ett radergummi samt bred maskerings tejp. OBS! Material ingår inte i priset.

Kursledare

Inci Perran Olcayto-Özyapar

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
09 mar 2022 - 14 apr 2022
On 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Plats
Storgatan 3, 15172 Södertälje
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1121019
Pris
1625 kr