Akvarellmålning i naturen - NYHET

Plats Borås

Njut av lantlig miljö, koppla bort alla måsten för en dag och fyll på med energi..

Boka kursen nu
Spendera en heldag i naturen då du får lära dig olika tekniker och metoder i akvarellmålning, Samtidigt som olika målningsövningar ger energipåfyllnad.
Från "öka koncentrationsövningar till "släppakontrollenövningar".
I kombination med färger och färgers påverkan och insikt om hur varma och kalla färger påverkar en målning.

Målgrupp
Kursen passar både nybörjaren och dig som målat tidigare. Nybörjare får en introduktion av ämnet, material och tekniker, medan den som målat tidigare får chans att fördjupa sina kunskaper.

Mål
Kursdeltagaren har efter avslutad kurs tränat sitt seende och fått lust och mod att måla i akvarell. Du har utvecklat ditt estetiska seende och blivit bättre på att avgöra hur färger, tekniker och pappersval kan påverka en bild.

Innehåll
I kursen går vi igenom färger samt olika papper och penslars egenskaper. Du får träna på att hantera färg och form, bland annat genom att sätta varma färger mot kalla. Vi studerar volym, ljus och perspektiv, och arbetar utifrån vår kringmiljö.

Undervisningsform
Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material
Materialkostnad tillkommer.
Tag med det målningsmaterial du redan har, så som färger, penslar, akvarellpapper, till första lektionstillfället.

Kurslokal är i en lada på landet strax utanför Borås och om väder tillåter i utemiljö, så bekväma skor och extratröja kan vara bra.

Tips/mervärde
Som kursdeltagare får du 10% på Wahlströms konst.

Elisabeth Enqvist

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50