Akvarellmålning

Plats Borås

Upptäck akvarellmåleriets olika uttrycksmöjligheter.

Boka kursen nu

Målgrupp

Kursen passar både nybörjaren och dig som målat eller tecknat tidigare. Nybörjare får en introduktion av ämnet, material och tekniker, medan den som målat tidigare får chans att fördjupa sina kunskaper. Undervisningen är delvis individuell, med genomgångar anpassade till dina förkunskaper.

Mål

Kursdeltagaren har efter avslutad kurs tränat sitt seende och fått lust och mod att måla i akvarell. Du har utvecklat ditt estetiska seende och blivit bättre på att avgöra hur färger, tekniker och pappersval kan påverka en bild.

Innehåll

I kursen går vi igenom färger samt olika papper och penslars egenskaper. Du får träna på att hantera färg och form, bland annat genom att sätta varma färger mot kalla. Vi studerar volym, ljus och perspektiv, och arbetar utifrån stilleben, interiörer och egna idéer. I kursen ingår materiallära, kompositionsövningar, övningar kring varierande färg- och formproblem.

Undervisningsform

Gemensamma genomgångar och uppgifter samt individuell handledning.

Litteratur/material

Materialkostnad tillkommer. Tag med det målningsmaterial du redan har, så som färger, penslar, akvarellpapper, till första lektionstillfället.

Tips/mervärde

Som kursdeltagare får du 10 % på Wahlströms konst.

Kursledare

Elisabeth Enqvist

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet Borås Tel: 033-722 59 50

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
25 jan 2021 - 15 mar 2021
Må 16:30 - 19:00
Tillfällen
8
Studietimmar
24
Kurs-ID
1090068
Pris
1975 kr