Prova på – Diplomerad webbredaktör–content manager

Plats Poppius

Kursen Diplomerad webbredaktör - content manager, presenteras av de två huvudlärarna Linda och Caroline. Välkommen att höra hur kursen är upplagd och ställa dina frågor! Tillfället är gratis med du behöver boka din plats!

Boka nu

Diplomerad webbredaktör – content manager går en dag i veckan under en termin, med eget arbete mellan kurstillfällena. Gästlärare håller i enskilda avsnitt som skrivdelen respektive film- och klippdelen. Ett par gästföreläsare håller i pass om till exempel juridik på nätet och kriskommunikation.

På kursen får lära dig skriva för webben, publicera i cms-system, driva trafik, jobba i sociala medier, filma och klippa video med mera. Du introduceras till Google Analytics, content marketing, sökordsoptimering, omvärldsbevakning och kriskommunikation. Du får göra ett diplomarbete i form av en egen sajt där du publicerar dina texter och bilder.

Välkommen till prova på och ställ dina frågor! Presentationen varar i 45 minuter. Tillfället är gratis men du behöver boka din plats!

Kursledare

Linda Karlsson är en rutinerad redaktör och redaktionsledare med inriktning på digitala medier. Hon har lång erfarenhet av att jobba med innehållsproduktion både operativt och strategiskt, och stor vana vid att arbetsleda och av att utföra alla delar av webbprojekt – från strategiska överväganden, design och användbarhet, till sökmotoroptimering och text-, bild- och videohantering.

Caroline Nilsson är utbildad journalist från Poppius och jobbar på uppdrag av myndigheter och företag med utveckling av webbsidor och webbaserade utbildningar. Hon är en flitig och uppskattad kursgivare.

Kursledare

Linda Karlsson

Caroline Nilsson

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 aug 2024 - 19 aug 2024
Måndag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
mån 19 aug 2024 kl 19:00-19:45
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
1
Kurs-ID
118543
Pris
0 kr