Copywriting Distans

Plats Distans

Skrivarakademin Malmö. Vill du skriva så att du påverkar andra? Bli sedd, läst och utlösa en handling hos läsaren? På den här distanskursen lär dig att tänka först och skriva sedan.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

På den här kursen lär du dig skillnaden mellan information och kommunikation. Du analyserar förutsättningarna när det gäller att skriva mot olika målgrupper. Kursen ger dig också inblick i copywriterns arbete med att förvandla uppdragsgivarens affärsidé och visioner till säljande reklam. Aktuell reklam bildar utgångspunkt för kursens diskussioner och övningar.

Under kursen kommer du att ta del av följande innehåll:

  • bakgrundsfakta och problemanalys
  • reklamens språk
  • konsument-/business to business-reklam
  • den kreativa processen
  • att undvika fallgropar
  • skrivövningar

Kursupplägg

Kursen är helt på distans och genomförs i den digitala plattformen Moodle. Du får ett inlogg i samband med kursstart.

Kursen har inga lärarledda lektioner. Lektionerna publiceras skriftligt på kursplattformen. Vid varje lektion får du en skrivövning som du jobbar med mellan lektionstillfällena. I uppgiften ingår att lämna respons till övriga deltagare. För varje skrivövning får du själv respons både från kursledaren och från dina kurskamrater.

Du som deltagare arbetar med kursens uppgifter när det passar dig, du behöver bara förhålla dig till den tid då uppgiften ska vara inlämnad.

Mål

Du får:
  • lära dig tänka först och skriva sedan
  • lära dig skriva mot olika målgrupper
  • träning i praktiskt skrivande

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Detta är en kurs för dig som skriver i ditt arbete eller är intresserad av copywriting som yrke.

Kursintyg

Vid minst 75% gjorda uppgifter har du möjlighet att få intyg. Kontakta oss på kurser.syd@folkuniversitetet.se för mer information.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Evelina Bergström

Styrkan som copywriter ligger i att beröra bortom det självklara. Jag vägleder dig till att skriva övertygande texter – med allt vad det innebär – både före, under och efter att en text blir till.

Jag som är din kursledare heter Evelina Bergström och bor i Göteborg. Jag jobbar som copywriter i hela Sverige, har studerat kommunikationsvetenskap på GU och har en examen från det internationella journalistprogrammet Europe in the World, via DMJX i Århus.

Efter nästan tio år som anställd följde jag magkänslan och startade eget. Idag hjälper jag kunder som Collector Bank, Västsvenska Handelskammaren och Liseberg att stärka sina varumärken med hjälp av målgruppsanpassade texter.

Evelina Bergström

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
06 okt 2021 - 15 dec 2021
On 17:00 - 21:30
Tillfällen
6
Studietimmar
36
Kurs-ID
1101903
Pris
4195 kr