Kreativt skrivande, fortsättning

Plats Uppsala

En kurs för dig som har viss erfarenhet av skrivande men som vill utvecklas vidare! Vi utforskar olika områden inom skrivandet och övar på sådant som att bearbeta texter och på att ge och få respons.

Boka kursen nu

Med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, eller under kursens gång, kan den dock eventuellt komma att ställas in.

Vem kan gå kursen?

Det här är en kurs för dig som har viss erfarenhet av skrivande, men som vill utvecklas vidare! Kanske har du gått vår grundkurs i kreativt skrivande, eller motsvarande kurs, men det går lika bra om du på annat sätt skaffat dig grundläggande erfarenhet. Kursen ges på svenska, så därför behöver du kunna tala och skriva svenska.

Mål

Målet med kursen är att du ska få fördjupad kunskap och ökade tekniska färdigheter inom kreativt skrivande under åtta träffar som är utmanande, men inte kravfyllda.

Innehåll och upplägg

Under åtta tillfällen utforskar vi olika områden inom skrivandet, som undertexter, rytm och tempo i text och berättarperspektiv. Vi övar på sådant som bearbetning och omskrivning, men även på att hitta rutiner kring skrivandet. Kortare genomgångar varvas med praktiska skrivövningar.

Vi diskuterar texter, både våra egna och varandras, och vi övar på att både ge och få respons och konstruktiv kritik på våra texter. Vi rekommenderar därför att du, för att få ut maximalt av kursen, delar med dig av dina texter till gruppen, men självklart är det alltid upp till dig om du vill låta andra läsa det du skrivit.

De moment som ingår i kursen är:
  • Att hitta skrivrutiner: från idé till färdigt projekt
  • Undertext – att läsa mellan raderna
  • Att skapa karaktärer
  • Att skriva fel – att bryta mot etablerade skrivnormer
  • Rytm och tempo i text
  • Bearbetning, strykning och omskrivning
  • Berättarperspektiv, ton i texten
  • Adaption – att utgå från andras texter

Kursmaterial

Ta med dig eget skrivmaterial till kursen - papper och penna eller dator.

Rabatter och erbjudanden

Vi erbjuder rabatter bland annat för dig som är student, senior eller trogen deltagare. Du behöver uppge i meddelandefältet vid anmälan att du önskar ta del av en rabatt. OBS! Från och med denna termin behöver du betala fullpris vid bokningen. Om du är berättigad en rabatt återbetalar vi den till dig. Läs mer om våra rabatter och erbjudanden via länken nedan.

Kursledare

Manne Hedén

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 03 nov 2022
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1142052
Pris
2450 kr