Att skriva noveller

Plats Stockholm

Vill du fördjupa dig i konsten att skriva noveller? På den här helgkursen arbetar vi med skrivuppgifter och föreläsningar för att fördjupa kunskaperna i novellkonsten.

Boka nu

Kursen är lämplig för dig som läser mycket skönlitteratur och kanske skrivit lite på kammaren. Här får du lära dig grunderna i novellskrivande.

Exempel på frågor som tas upp under kursen:

Vad är en novell? Gestaltning. Att koncentrera sin berättelse. Novellens struktur.

Kursupplägg

Som kursdeltagare får du kunskap om novellen. Vidare kommer vi under kursen att skapa en novell, från ax till limpa. De föreläsningar som kommer upp handlar om novell, men styrs utifrån deltagarnas behov.

Material

Det material som används är deltagarnas egna texter och utdrag ur skönlitterära verk.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner och nu senast Glöm inte kannibalerna, 2008. Erik arbetar även med manusbearbetning. Erik undervisar på Skrivarlinjen Skrivarakademin och på kurserna Att skriva, Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Kursledare

Erik Grundström

Erik Grundström är verksam på heltidsutbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar. 

"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Erik Grundström

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
13 apr 2024 - 14 apr 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 13 apr 2024 kl 10:00-15:15
  • sön 14 apr 2024 kl 10:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
112048
Pris
3025 kr