Spänningsroman, fördjupning, jämn vecka

Plats Stockholm

Är du intresserad av att skriva spänningslitteratur? På fördjupningskursen går vi vidare med de idéer och projekt som deltagarna har. Under fortsättningskursen skriver du i en liten grupp.

Boka reservplats

Förkunskaper
Lämplig för dig som tidigare har gått vår grundkurs eller någon liknande kurs på annat håll. För att ha nytta av kursen bör du ha en klar idé om vad du vill skriva. Vi kommer rikta in oss på spänningslitteratur, men det kan vara allt från psykologisk thriller till hårdkokt deckare eller varför inte en spökroman för barn? För att bli antagen till kursen, som är en fördjupningskurs behöver du maila ett textprov till läraren. Adressen får du i bekräftelsen när du bokat dig.

Exempel på teman som tas upp under kursen:

  • Intrigarbete och handlingslinje, hur man skapar trovärdiga karaktärer, hur man skriver dialog och använder sig av konflikter för att driva historien framåt, hur man lägger ut ledtrådar och villospår, samt gestaltar historien så att den blir spännande. Under terminen jobbar vi med våra egna texter, tittar på dramaturgi, intrig, karaktärer, gestaltning, men även hur man bygger synopsis, handlingslinje, personkort och andra verktyg som kan vara bra att ha när du skriver din bok.

Kursupplägg
Till varje kurstillfälle lämnar du in mellan 1–10 sidor av ditt manus. Tillsammans med de andra deltagarna går vi igenom din och de andra deltagarnas texter. Vi påminner om de verktyg och tekniker vi gick igenom under grundkursen: synopsis, personkort, konfliktkartor, hur man sätter scener, gestaltar snarare än berättar, samt tar upp andra aspekter på hur man skriver en tät och spännande historia. Och vad just du kan göra för att lyfta din text. Varannan vecka. Varannan vecka. jämna tisdagar, 6/9 - 13/12.

Kursledare
Rebecka Edgren Aldén har skrivit tre uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssynden, Och blomstren dö och Deadline, som alla är sålda till flera länder. Hon är utbildad journalist och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Hon debuterade som författare 2009 med en debattbok. Till sommaren 2022 kommer första delen i hennes alldeles nya spänningsserie som utspelar sig i Stockholms skärgård. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör och manusutvecklare på uppdrag av olika förlag, samt som lektör, både för förlag men också för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. För femte året i rad, sedan 2018, är hon ordförande för deckarpriset Crimetime Award som delas ut på Bokmässan.

Kursledare

Rebecka Edgren Aldén

Rebecka undervisar på kursen Spänningsroman samt i Genre på Skrivarlinjen.

Rebecka Edgren Aldén har skrivit tre uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssyndenOch blomstren dö, och Deadline, som alla är sålda till flera länder.

Hon är utbildad journalist, har en fil kand i litteraturvetenskap, och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Rebecka debuterade som författare 2009 med en debattbok på Albert Bonniers förlag. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör och manusutvecklare för olika förlag, hon tar också i mån av tid uppdrag som lektör, både för förlag samt för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. Åren 2018, 2019 och 2020 var hon ordförande för deckarpriset Crimetime Specsavers Award.

Rebecka Edgren Aldén

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
06 sep 2022 - 13 dec 2022
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1141743
Pris
5450 kr