TV-manus, miniserie Distans Live

Plats Stockholm

Kan du grunderna i dramaturgi och vill skriva en miniserie för TV eller webben? Välkommen att delta på en kurs helt på distans via Zoom.

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som kan grunderna i filmdramaturgi. Du kan också boka dig med någon du vill skriva serien tillsammans med. Du mailar läraren ett textprov, 2 - 5 A4-sidor. Mailadressen får du i bokningsbekräftelsen till din mail. Läraren återkommer till dig om plats på kursen.

Ur innehållet

Hur hittar jag min grundidé? Hur gjorde de i den norska serien Skam? Var utspelar sig berättelsen? Vad är huvudkonflikten? Hur hittar jag karaktärer som fascinerar? Vilken är huvudkaraktärernas utveckling? Finns en avslutad berättelse i varje avsnitt eller bygger serien på en längre sammanhängande historia? - eller är serien en kombination av båda? Vad är temat, vilken stil och ton har serien? Vilken målgrupp vänder den sig till? Hur pitchar man sin miniserie?

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg utvecklar du din serieidé. Utifrån deltagarnas behov talar vi seriedramaturgi och studerar scener ur miniserier. Du börjar med att ta fram ett synopsis till varje avsnitt. Sedan skriver du det första avsnittet (piloten). Förutom kursledarens genomgång av dina scener bidrar gruppen med idéer och infallsvinklar till det du har skrivit. Max 7 deltagare. Kursdatum: Tisdagar jämna veckor; 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 15/11, 29/11, 13/12 och 10/1 2023.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Peter Bull-Simonsen undervisar i film- och TV-manus på våra fristående kurser och på Skrivarlinjen Distans. Han är regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet, SVT och för Linda Seger.

Peter har skrivit långfilmsmanus, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern som visades på SVT. Peter har i över tjugo år handlett i utvecklingen av filmmanus på filmskolor och universitet runt om i Sverige. Han är även sedan 2015 huvudlärare på Linnéuniversitetets ettåriga distansutbildning i konsten att skriva filmmanus.

"Jag vill ge mod, fantasi och verktyg till att kunna skapa sagolika filmmanus ur verklighetens smärtpunkter."

Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2022 - 10 jan 2023
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Studietimmar
32
Kurs-ID
1141724
Pris
5375 kr