Att skriva skräck, sci-fi & fantasy, fördj. Dist.

Plats Stockholm

Skrivarkursens tyngdpunkt ligger på att skriva science-fiction, fantasy och skräck i längre novell eller romanform, men besläktade genrer som steam-punk, alternativ historia och magisk realism är välkomna. Helt via Zoom.

Boka kursen nu

Kämpar du med en Stephen King-tjock skräckhistoria eller ett mäktigt fantasy-epos och känner att det går lite trögt? Vill du lära dig att lägga upp en större historia och känner att det kan vara nyttigt att bolla dina idéer med andra likasinnade. Välkommen till Skrivarakademins fördjupningskurs i att skriva fantasy, science-fiction och skräck!

Förkunskaper

Lämplig för dig som tidigare har gått vår grundkurs eller någon liknande kurs på annat håll. För att få nytta av kursen bör du ha en klar idé om vad du vill skriva om i ditt stora verk. Du mailar läraren ett textprov, 2 - 5 A4-sidor. Mailadressen får du i bokningsbekräftelsen till din mail. Läraren återkommer till dig om plats på kursen. Målsättningen är att deltagarna efter kursen ska ha kommit en god bit på vägen till ett publiceringsbart manus.

Kursupplägg

Varannan sammankomst kommer att ägnas åt föredrag, diskussioner och mindre grupparbeten. Ämnen som behandlas kommer att vara science-fiction, fantasy och skräck-litteraturens stilgrepp och de svårigheter författare möter i just dessa genres. Stor tonvikt kommer att läggas på dispositionen av ett verk och planeringen av arbetet med det. Det gäller att komma igång. En stor del av tiden ägnas åt att diskutera och utveckla elevernas egna projekt. Utgångspunkten för alla diskussioner är att se textens eller projektets utvecklingsmöjlighet.Kursen genomförs endast på svenska och går helt på distans via Zoom. Kursdatum: udda torsdagar 15/9 - 22/12. För att bli antagen till kursen, som är en fördjupningskurs behöver du maila ett textprov till läraren. Adressen får du i bekräftelsen när du bokat dig.


Kursledare

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker. Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Kursledare

Anders Fager

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess etablerat sig som en av de ledande författarna inom svensk fantastik och har gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och ett par barnböcker.

Hans bok ”Kråkorna” nominerades 2020 till Augustpriset. Han har även skrivit för spel, tv och teater samt för tidningen Skriva. Han är utgiven på tyska, franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk fantastik. Sommaren 2021 släpper Anders novellsamlingen ”Ingemar Fredmans Epistlar” och på nyåret 2022 debuterar han med två böcker på engelska.

Anders Fager undervisar på kurserna Att skriva skräck, sci-fi och fantasy och Att skriva för ljud.

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2022 - 22 dec 2022
To -
Tillfällen
8
Studietimmar
32
Kurs-ID
1140412
Pris
5375 kr