Skriv roman – manusbearbetning

Plats Göteborg

Har du skrivit en roman och behöver hjälp att komma vidare? På denna kurs får du hjälp att förbättra och färdigställa ditt skrivna manus. Efteråt är förhoppningen att du ska känna dig redo att skicka ditt manus till ett förlag.

Boka kursen nu

Den här kursen planeras som vanligt med fysiska träffar. Om det vid kursens start inte skulle vara möjligt p g a den rådande pandemin så kommer kursen att gå på distans. Då träffas gruppen med sin lärare på utsatt tid, men istället för att ses i våra lokaler håller vi den fysiska distansen och träffas online.

En gång i månaden.

Mål

Efter kursen ska du ha fått hjälp med en avsevärd bearbetning av ditt manus.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som har gått Skrivarakademins Författarskola, någon annan skrivarkurs, eller på egen hand har arbetat med ett manus under en längre tid.

Innehåll och arbetssätt

Gruppen består av kursledaren och max fem deltagare. Med det konstruktiva textsamtalet i fokus får du möjlighet att presenterar din text, formulerar eventuella problem och se ditt manus genom andras ögon. Alla kursdeltagare förväntas läsa övriga kursdeltagares manus och aktivt delta i textsamtalet genom att ge och ta emot respons.

Ur innehållet:

  • Tema, ton och stil
  • Form och dramaturgi
  • Karaktärer och miljö
  • Dialog

Kursmaterial

Kursdeltagarnas egna texter och kursledarens material. Du mailar ett exemplar av ditt manus till kursledaren senast två veckor innan det första kurstillfället.

Bokningsinformation

Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Kursen går en gång i månaden. Observera att denna kurs inte garanterar manuskriptets utgivning. Utvecklingsmöjligheter Skrivarakademins övriga utbud Övrigt Filippa Pierrou har arbetat som manusförfattare och regissör i över 25 år. Hon har skrivit och regisserat över 30 timmar drama för TV och film. Hon har också varit lärare i manus på filmhögskolan i Göteborg, Stockholm och Trollhättan samt arbetat som konsult för inkommande manus på SVT under flera år.

Prenumerationserbjudande Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2020 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 229 kronor). Länk till erbjudandet skickas i kallelsen (ca två veckor innan kursstart).

Kursledare

Filippa Pierrou

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52

kundcenter.vast@folkuniversitetet.se

Tid
22 sep 2020 - 14 dec 2020
Må 18:00 - 21:15
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
4
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1073595
Pris
5625 kr