Skriva TV-seriemanus, fortsättning - Distans Live sommar

Plats Distans

Kan du grunderna i dramaturgi och vill skriva en miniserie för TV eller webben? Under den här kursen utvecklar du din idé till professionell nivå för att sedan kunna presentera serien för TV-kanaler och TV-bolag. Kursen ges helt på distans via Zoom. Max 6 deltagare.

Boka nu

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som kan grunderna i filmdramaturgi. Du kan gärna söka ihop med någon du vill skriva serien tillsammans med.

OBS! Du bokar en preliminär plats här på hemsidan. I bokningsbekräftelsen kommer du uppmanas att, så snart som möjligt efter din bokning maila läraren ett textprov, 2 - 5 A4-sidor. peter.bull-simonsen@folkuniversitetet.se  Läraren återkommer till dig om bekräftad plats på kursen.

Ur innehållet

Hur hittar jag min grundidé? Hur gjorde de i den norska serien Skam? Var utspelar sig berättelsen? Vad är huvudkonflikten? Hur hittar jag karaktärer som fascinerar? Vilken är huvudkaraktärernas utveckling? Finns en avslutad berättelse i varje avsnitt eller bygger serien på en längre sammanhängande historia? - eller är serien en kombination av båda? Vad är temat, vilken stil och ton har serien? Vilken målgrupp vänder den sig till? Hur pitchar man sin miniserie?

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg utvecklar du din serieidé. Utifrån deltagarnas behov talar vi seriedramaturgi och studerar scener ur miniserier. Du börjar med att ta fram ett synopsis till varje avsnitt. Sedan skriver du det första avsnittet (piloten). Du skriver på ditt manus hemma och skickar in max 10 sidor av ditt manus till nästa kurstillfälle. Förutom kursledarens genomgång av dina scener bidrar gruppen med idéer och infallsvinklar till det du har skrivit. Kursdatum: 10+11/8, 17+18/8 och 24/8+25/8. Helt på distans via Zoom. Läraren sänder Zoomlänk till deltagarna före kursstart. 

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på DI och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

Böcker att läsa/bekanta sig med innan kursen

"Story Maps TV Drama - the structure of the one-hour television Pilot" av Daniel P.Calvisi och
"The Idea"av Erik Bork.  

Kursledare

Peter Bull-Simonsen

Peter Bull-Simonsen undervisar i film- och TV-manus på våra fristående kurser och på Skrivarlinjen Distans. Han är regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet, SVT och för Linda Seger.

Peter har skrivit långfilmsmanus, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern som visades på SVT. Peter har i över tjugo år handlett i utvecklingen av filmmanus på filmskolor och universitet runt om i Sverige. Han är även sedan 2015 huvudlärare på Linnéuniversitetets ettåriga distansutbildning i konsten att skriva filmmanus.

"Jag vill ge mod, fantasi och verktyg till att kunna skapa sagolika filmmanus ur verklighetens smärtpunkter."

Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
10 aug 2024 - 25 aug 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
6
Första tillfället
lör 10 aug 2024 kl 10:00-15:15
  • sön 11 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • lör 17 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • sön 18 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • lör 24 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
  • sön 25 aug 2024 kl 10:00 - 15:15
Studietimmar
36
Kurs-ID
115462
Pris
6500 kr