Författarskolan sommar, veckokurs

Plats Stockholm

Har du en idé till en roman? Eller skriver du kanske på en novellsamling? Vill du ha hjälp med att färdigställa din diktsamling? Då är det här rätt skrivarkurs för dig. På Skrivarakademins Författarskola får du hjälp med ditt manus oavsett om du precis har...

Boka kursen nu

Förkunskaper

För att ha utbyte av kursen bör du ha påbörjat och kommit en bit in i ett manus. Roman, novellsamling eller diktsamling. Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på egen hand skaffat dig kunskaper om de berättartekniska greppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början. Du ansöker med en motivering till varför du vill gå kursen och måste bifoga arbetsprover (2-5 A4- sidor) med din ansökan.

Upplägg och innehåll

Måndag och tisdag ägnar vi oss att diskutera och analysera texterna, dessa samtal varvas med miniföreläsningar, vilka det blir bestäms av de frågeställningar som kommer upp under samtalets gång. Onsdag är ägnad åt föreläsningar och work-shops och på onsdag lämnar du in en andra omgång texter. Torsdag samtalar vi om de texter ni lämnade in på onsdagen, (så reservera onsdagskvällen för textläsning). Fredag förmiddag, resterande texter och föreläsningar och avslutar med en utvärdering och ett samtal om hur ni går vidare.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Kursledare

Erik Grundström

Erik Grundström är verksam på alla tre utbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar. 

"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Erik Grundström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
27 jun 2022 - 01 jul 2022
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1135368
Pris
4875 kr