Förkunskaper
För att ha utbyte av kursen bör du ha påbörjat och kommit en bit in i ett manus. Roman, novellsamling eller diktsamling. Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på egen hand skaffat dig kunskaper om de berättartekniska greppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början. Du ansöker med en motivering till varför du vill gå kursen och måste bifoga arbetsprover (2-5 A4- sidor) med din ansökan.
Upplägg och innehåll
Måndag och tisdag ägnar vi oss att diskutera och analysera texterna, dessa samtal varvas med miniföreläsningar, vilka det blir bestäms av de frågeställningar som kommer upp under samtalets gång. Onsdag är ägnad åt föreläsningar och work-shops och på onsdag lämnar du in en andra omgång texter. Torsdag samtalar vi om de texter ni lämnade in på onsdagen, (så reservera onsdagskvällen för textläsning). Fredag förmiddag, resterande texter och föreläsningar och avslutar med en utvärdering och ett samtal om hur ni går vidare.
Kursledare
Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.
Kursledare
Erik Grundström
Erik Grundström är verksam på alla tre utbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.
Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar.
"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Har du frågor?
Kontakta Kundtjänst i Stockholm