Skriva feelgood fortsättningskurs Distans Live

Plats Distans

Skriver du feelgood? Har du ett råmanus som du står inför att börja redigera?

Boka kursen nu
Under ledning av den etablerade författaren Sofia Ymén, lär du dig mer om skrivhantverket och skrivandets byggstenar för att få verktyg till att just utveckla ditt bokprojekt och ditt skrivande vidare. Vi pratar om att skriva en inledning som griper tag i dina läsare, om att skapa karaktärer med livsöden och relationer som engagerar, en spännande intrig och om de härliga miljöer som hör feelgoodgenren till.

Mål

Efter kursen har du fått fördjupade kunskaper om skrivhantverket och skrivandets byggstenar så som dramaturgi, karaktärer, dialog och miljö och du har fått verktyg att använda för att utveckla ditt skrivande och ditt råmanus.

Målgrupp

Kursen passar dig som skrivit ett första utkast/råmanus av din berättelse och som nu står inför att arbeta igenom ditt manus på nytt för att utveckla och fördjupa din berättelse utifrån skrivandets byggstenar. Observera att du kommer att få både ge och få återkoppling på textavsnitt från dina kurskamrater under kursens gång.

Innehåll och arbetssätt

Tillsammans fördjupar vi oss ytterligare i feelgoodgenren och skrivandets byggstenar. Vi vässar vår inledning och berättelsens dramaturgi för att hålla spänningen uppe hela vägen. Vi fördjupar våra karaktärer, diskuterar perspektiv och tempus, arbetar med vår dialog och skapar vår egen feelgoodmiljö. Vi pratar också om att bygga sin egen författarplattform och att börja samla sin läsarskara. Om att skriva följebrev och att pitcha sitt manus när det är dags att släppa iväg sin bok till förlag och agenturer.

Kurstillfällena sker live och ges via läroplattformen Zoom, som du kan använda på smarttelefon, surfplatta eller dator. Zoom går att ladda ner som app eller använda direkt i webbläsare.

Kursmaterial

Du får kursmaterial kopplat till respektive kurstillfälle, skickat till dig mejlledes efter varje lektion. När det är relevant tipsar vi under kursens gång om exempelvis skrivplattformar, skrivforum, skrivpoddar, bloggar och instagramkonton. Vi tipsar också om skönlitteratur, primärt inom feelgoodgenren, som kan vara illustrativa för olika delar av skrivhantverket.

Övrigt

Sofia Ymén är författare och har hittills gett ut feelgoodromanerna Hemma där hjärtat väntar, Den mitt hjärta slår för, Hjärtats tillfälligheter, Ett oväntat arv, En svårfångad dröm och En sagolik jul. Hon har också skrivit veckotidningsnoveller för tidningen Allers. Hon är högskoleutbildad journalist och diplomerad lektör som stöttar och vägleder aspirerande författare i sitt skrivande. Hon driver boknätverket Feelgoodfredag på Facebook som samlar närmare 7 500 läsare, författare, förlag, journalister med flera – alla förenade av sitt intresse för feelgoodgenren.

Utvecklingsmöjligheter

Skrivarakademins övriga utbud.

Bokningsinformation

Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2022 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 229 kronor). Länk till erbjudandet skickas i kallelsen (ca två veckor innan kursstart).

Kursledare

Sofia Ymén

Sofia Ymén heter jag och är läsaren som blev författare inom mina favoritgenrer feelgood och romance. Jag bor med man, barn och författarhunden Sam i ett vitt hus nära havet på Västkusten. Om jag har en stund över hittar man mig ofta med näsan i en bok, på språng med barnen, på promenad med hunden och när jag får tillfälle på hästryggen. 

Går du, liksom jag själv länge gjorde, och drömmer om att skriva en bok? Då är min kurs ”Skriva feelgood” något för dig. Vi kombinerar skrivglädje med skrivandets byggstenar för att du som vill skriva en feelgoodroman ska få inspiration och verktyg för att komma igång med ditt skrivande.

Jag skriver idag på min sjunde feelgoodroman som ges ut i samarbete med Printz Publishing/Norstedts och har tidigare skrivit och gett ut veckotidningsnoveller i Allers. Sedan 2017 är jag diplomerad lektör och har väglett hundratalet författare som lektör, skrivcoach och kursledare i deras skrivande och har glädjande fått se flera av dem bli publicerade med sina romaner. Jag driver boknätverket Feelgoodfredag på Facebook som idag samlar närmare 7 500 läsare, författare, journalister, bokhandlare och bibliotekarier – alla förenade av sitt intresse för feelgoodgenren. I grunden har jag en högskoleexamen i journalistik från JMG och en magisterexamen från Förvaltningshögskolan, Göteborgs Universitet.

Efter att ha gått ”Skriva Feelgood” hoppas jag att du ska känna dig inspirerad och ha verktygen för att starta upp ditt romanprojekt.

Ett av mina favoritordspråk är, fritt översatt: ”Morgondagen är alltid ny, utan några misstag i sig. Än …” Anne på Grönkulla. Det påminner mig om att inte vara rädd för att pröva nytt även om det kan innebära att jag råkar göra ett eller annat misstag längst med vägen, misstag är bara en del av lärandet. 

Sofia Ymén är lärare i skrivande på Folkuniversitetet i Göteborg

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
03 okt 2022 - 21 nov 2022
Må 18:00 - 20:15
Tillfällen
8
Studietimmar
24
Kurs-ID
1142865
Pris
3500 kr