Författarskolan, distans

Plats Distans

Har du en idé till en roman? Eller skriver du kanske på en novellsamling? Kanske har du just påbörjat ett manus eller också är du inne i slutfasen och vill få kommentarer innan du skickar det vidare till ett förlag?

Boka kursen nu

På vår skrivarkurs som går helt på distans kan du vara uppkopplad när det passar dig själv så länge du håller kursens deadlines. På Skrivarakademins författarskola får du hjälp med ditt manus oavsett om du precis har påbörjat ditt projekt eller om du redan har en roman i byrålådan.

I en liten grupp, under lärarhandledning, får du fördjupa dig i din text.

Förkunskaper
Du bör ha gått en eller flera mer grundläggande skrivarkurser eller på annat sätt ha skaffat dig kunskaper om de vanligaste berättartekniska begreppen. Det är viktigt att du har en tydlig idé om vad du vill skriva om redan från början . Du måste vara beredd på att lägga ner tid på kursen så att du kan hålla dina "deadlines", för om du inte gör det drabbas hela gruppen. Du mailar läraren ett textprov, 2 - 5 A4-sidor. Mailadressen får du i bokningsbekräftelsen till din mail. Läraren återkommer till dig om plats på kursen. Kursen innehåller ett par tidpunkter när gruppen ges möjlighet att tillsammans diskutera olika frågeställningar på det sätt som vi tillsammans bedömer lämpligt, t ex via Moodles chattfunktion eller Zoom

Kursupplägg

Kursen äger rum på en internetbaserad plattform som bara du, din lärare och dina kurskamrater har tillgång till. Det är där du kommunicerar med de andra deltagarna och med läraren. På plattformen finns enkla och detaljerade instruktioner om hur du går tillväga. Kursen innehåller sju inlämningstillfällen. Dessa infaller varannan vecka och du får även tillgång till föreläsningar. Du får lämna in max 10 sidor per inlämningstillfälle. Du får respons av läraren och av de andra i gruppen och bidrar också med dina egna synpunkter på de andras texter. Ett synkront möte (via Zoom) sker vecka den 16/11.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Kursledare

Erik Grundström

Erik Grundström är verksam på alla tre utbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar. 

"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Erik Grundström

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 14 dec 2022
On 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Studietimmar
32
Kurs-ID
1142278
Pris
5375 kr