Manusbearbetning, sommar - distans

Plats Distans

Kursen är för dig som har ett manus som i stort sett är färdigt men som behöver putsas och få svar på de sista frågorna. Kanske har du fått manuset i retur från förlaget och vill ge det en chans till.

Boka kursen nu

På den här kursen, som är helt på distans, arbetar vi oss igenom ditt manus. Läser, kommenterar och diskuterar för att hjälpa dig att lyfta ditt manus med målet att det ska bli publiceringsklart. Manus i alla genrer är välkomna.

Kursupplägg
1/6 18.00 Vi träffas på Zoom, ni presenterar era projekt och vad ni vill ha för synpunkter. Utifrån det håller läraren föreläsningar. 22/6 Deadline för första omgången texter. Cirka en tredjedel av manusen. Dessa texter mailas in och läggs upp på plattformen Moodle. Senast 29/6 ger och får deltagarna respons på texterna. 20/7 Deadline för andra omgången texter, andra tredjedelen av manusen. 27/7 är sista dag för respons. 17/8 Deadline för sista omgången texter. 24/8 Vi möts på Zoom, då vi ger och får synpunkter på den sista tredjedelen men även på manusen som helhet. (Om gruppen är överens om det kan något av dessa möten göras om till ett fysiskt möte.) Ditt uppdrag som deltagare är att vara läsare av de andra deltagarnas texter; primärt vad du tog med dig efter din läsning av respektive text.

Kursledare

Erik Grundström: Debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Har sedan dess utgivit tre romaner. Nu senast romanen Dagarna hans brann, 2019. Erik arbetar även med manusbearbetning.

Kursfakta
Max 4 deltagare. När du bokat kursen ska du maila läraren ett utsnitt av ditt manus samt ett synopsis eller en beskrivning av det manus du arbetar med. Du får lärarens mailadress med din bokningsbekräftelse.

Kursledare

Erik Grundström

Erik Grundström är verksam på alla tre utbildningarna samt ett femtontal kurser, däribland Författarskolan och Att skriva roman och novell.

Erik Grundström debuterade 1985 med romanen Inte kärlek. Han har sedan dess utgivit tre romaner, en novellsamling och pjäsen Strålande tid. 2019 kom hans senaste roman Dagarna hans brann. Erik arbetar även med manusbearbetning och redaktörsläsningar. 

"Mitt credo om jag har något är: Att jag i dialog vill hjälpa eleven att se sin text och dess intention och fulla potential."

Erik Grundström

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
01 jun 2022 - 24 aug 2022
On 18:00 - 21:15
Tillfällen
3
Studietimmar
12
Kurs-ID
1135976
Pris
3700 kr