Kreativt skrivande, grundkurs

Plats Uppsala

Tycker du om att skriva, men tar dig inte tid att sätta dig ner och göra det? Har du idéer till en roman, novell eller diktsamling, men kör fast när du ska fästa dem på papperet? Då är detta en kurs för dig!

Boka kursen nu

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona

Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Om du inte vill delta i kursen om den ges på distans, skriv "Ej distans" i meddelandefältet när du bokar kursen. Om du på motsvarande sätt inte vill delta i kursen om den ges i klassrum, t.ex. om du tillhör en riskgrupp för Covid-19, skriv "Ej klassrum" i meddelandefältet när du bokar kursen.

Vänligen skriv bara ej distans/klassrum om du verkligen inte vill/kan delta i kursen om den ges på det sättet. Om du har uppgett ej distans/klassrum i din anmälan, avbokar vi dig automatiskt vid kursstart om kursen ges på det sättet, och vi tar vi inte ut eventuell administrationsavgift.

Vem kan gå kursen?

Kursen vänder sig både till dig som är nybörjare och till dig som har viss erfarenhet av skrivande. Det viktigaste är att du vill utmana dig själv och hitta nya sätt att använda språket! Inga förkunskaper krävs, mer än att du behöver kunna tala och skriva svenska.

Mål

Målet är att du ska få fler kreativa verktyg som författare, samtidigt som du blir mer trygg i ditt skrivande genom att lära känna grunderna.

Innehåll och upplägg

Under åtta tillfällen utforskar vi olika sätt att skriva inom prosa, poesi och dramatik. Kortare genomgångar av grundläggande begrepp inom litteraturen varvas med praktiska skrivövningar. Vi diskuterar texter, både våra egna och varandras. Du väljer dock alltid själv om du vill läsa upp det du skrivit för gruppen eller inte. Utmaningar kommer att ges, men inga krav kommer att ställas!

De moment som ingår i kursen är:
  • Miljö- & karaktärsbeskrivningar
  • Genrer
  • Humor/komedi
  • Prosa
  • Dramatik
  • Poesi
  • Längre projekt/synopsis
  • Bearbetningar och redigeringar

Kursmaterial

Ta med dig eget skrivmaterial till kursen - papper och penna eller dator.

Kursledare

Manne Hedén

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Uppsala

info.uppsala@folkuniversitetet.se

Tid
24 sep 2020 - 19 nov 2020
To 18:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Bergsbrunnagatan 1, 75323 Uppsala
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1075020
Pris
2450 kr