Höstworkshop i skrivande – Med fokus landsbygd och identitet

Plats Umeå

Upplev kreativitetens vingslag i höst och utforska landsbygd och din egna identitet genom skrivande i novellform, lyrik eller essä med fokus på inre resor! Skriv novell, essä och lyrik med fokus på inre resor och landsbygdens rikedomar. Lär dig skriva inifrån och dela din berättelse med andra skrivarentusiaster!

Boka nu

Vill du utforska skrivandets värld med fokus på inre resor och personliga erfarenheter? Under en inspirerande dag kommer vi att fördjupa oss i temat att skriva inifrån och utforska hur landsbygdens miljöer och vår egen identitet kan forma våra berättelser. Em Lugnet kommer att leda dagen och finnas till hands för att ge individuell feedback och vägledning.

Kursinnehåll: 

Föreläsning och skrivövningar: 
Vi börjar dagen med en föreläsning där vi utforskar olika aspekter av att skriva inifrån och reflekterar över hur landsbygdens landskap och vår personliga identitet kan influera vårt skrivande. Genom interaktiva skrivövningar kommer vi att stimulera vår kreativitet och utforska nya sätt att närma oss våra berättelser. 

Arbete på egen text: 
Under eftermiddagen kommer vi att ha tid för att arbeta på egna texter. Med novell, essä och lyrik som våra format kommer vi att utforska olika sätt att gestalta våra tankar och erfarenheter.

Läsning och feedback: 
Vi avslutar dagen med en möjlighet att läsa upp eller låta våra texter bli lästa av andra deltagare. Genom att dela våra berättelser och ge och ta emot feedback skapar vi en givande och stöttande gemenskap där vi kan växa som författare.

Målgrupp: 

Denna höstworkshop välkomnar alla som är intresserade av att utforska skrivandets konst, oavsett tidigare erfarenhet. Det är en perfekt möjlighet för både nybörjare och erfarna författare att fördjupa sina kunskaper och inspireras av nya idéer och perspektiv. 

Datum och tid: 21 september. Kursen kommer att pågå under en heldag, med förmiddags- och eftermiddagspass
Kursavgift: 695:-

Plats: Kursen kommer att ta plats på Folkuniversitetet i Umeå och vi kommer att informera om lokal och hur du hittar dit innan det är dags att dra igång! 

Kursledare

Em Lugnet

-För mig är skrivandet en kreativ uttrycksform som låter mig använda min röst och mina erfarenheter med sin fulla potential. Det är något oerhört att se sina ord i text, vare sig målet är att skriva för en själv eller för att nå ut till och bli läst av andra.

Jag undervisar i skrivande vid Folkuniversitetet och jag ser fram emot vad vi kommer skapa tillsammans. För mig är det viktigt att den kreativa platsen är trygg och tillåtande samt att den individuella skrivarrösten ges utrymme att växa. Här får du vara en del av ett kreativt sammanhang där skrivandet med allt vad det innebär står i fokus. När kursen är avslutad hoppas jag att du har hittat vad det är just du vill skriva om, samt hur och i vilken form du vill skriva det.

Jag är utbildad litteraturvetare vid Umeå universitet samt har läst ett år litterärt skrivande vid Hola folkhögskola. Utöver det arbetar jag som frilansande kulturskribent åt bland annat Västerbottens-Kuriren, driver ett bokprojekt med fokus på att skriva fram hbtq+-personers erfarenheter av att växa upp i Tornedalen samt skriver en del skönlitterära texter, varav en kom på andra plats i Tidningen Skrivas stora novelltävling vintern 2023.

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Umeå

umea@folkuniversitetet.se

Kursperiod
21 sep 2024 - 21 sep 2024
Lördag
Antal tillfällen
1
Första tillfället
lör 21 sep 2024 kl 10:00-16:00
Plats
Nygatan 43, 90330 UMEÅ
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
502566
Pris
695 kr