Världsbyggnad för sci-fi & fantasy, distans

Plats Stockholm

Vill du skriva fantasy, sci-fi eller skräck? Planerar du rollspel eller lajv ? Eller har du en idé till ett dataspel? Då behöver du börja med att skapa en värld; en unik värld som bara du kan ha tänkt ut...

Boka kursen nu

Förkunskaper

Kursen ges helt på distans under två lördagar; 18/4 och 25/5. Den här kursen vänder sig till dig som gillar att kartlägga framtida galaxer eller sagans kontinenter. Att befolka dem med fantastiska varelser och märkliga riken. Inga förkunskaper krävs. Bara viljan att skapa unika världar som du sedan kan använda när du skriver romaner eller noveller, när du planerar rollspel eller lajv, när du skapar dataspel. En fantastisk värld ställer unika krav på den som berättar eller planerar: om någon är odödlig - på vilket sätt är han eller hon odödlig? Studsar kulorna eller överlever hjälten vilka skador som helst? Om det bara finns ett kön, hur förökar sig då medborgarna? Om en stad ligger på en bergstopp hur får de då vatten?

Kursupplägg

Vi jobbar med övningar enskilt och i grupp, varvat med förseläsningar.
Helgkursen i världsbyggnad tar upp saker som:

  • Geografi, geologi och ekologi. Vad växer var och hur vad kan vara rimligt ens i sagor?
  • Politik och ekonomi. De grundregler som styr hur samhällen fungerar vare sig de befolkas av alver eller klingoner. upptrappning, konfliktlösning och avtoning.
  • Krigsväsen. Hur teknik och samhälle skapar olika sätt att strida på.
  • Interaktion mellan olika arter. Hur riktigt annorlunda samhällen kan fungera. mytens berättarstruktur.
  • Magi och vetenskap. Hur påverkar extrem teknik eller magi ett samhälle.
    Kursen genomförs enbart på svenska.

Kursledare

Anders Fager är författare med ett förflutet som officer och spelkonstruktör. Han debuterade 2010 med den uppmärksammade skräcknovellsamlingen "Svenska Kulter". Anders har sedan dess gett ut halvdussinet romaner, en ljudbok, en seriebok och en barnbok. Han berättar gärna otäcka historier i nutid, men är även intresserad av alternativhistoria och framtida teknik. Anders skriver även för spel, tv och teater. Han är utgiven på franska, italienska och engelska. Flera av Anders före detta elever är i dag framgångsrika inom svensk Fantastik. Anders arbetar just nu på flera olika projekt med Svensk Filmindustri. Hans nästa roman heter ”Krig! Barn!” och släpps julen 2019.

Kursfakta

Max nio deltagare.

Kursledare

Anders Fager

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
18 apr 2020 - 25 apr 2020
Lö 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1039466
Pris
2300 kr