TV-manus, miniserie sommar 13 - 16 NY år

Plats Stockholm

Vill du lära dig skriva TV-manus till en miniserie?

Förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är 13 - 16 år. Du ansöker med en personlig motivering till varför du vill gå kursen. Du kan gärna söka tillsammans med någon som du vill skriva serien tillsammans med. Du kan, men det är inget krav skicka in ett synopsis (en beskrivning av handlingen från a till ö) på en A4-sida för den miniserie du vill skriva under kursen.

Ur innehållet

Hur hittar jag min grundidé? Hur gjorde de i ”Stranger things”, eller i serierna: ”Bonusfamiljen”, ”Skam” och ”Jenter”? Var utspelar sig berättelsen? Vad är huvudkonflikten? Hur hittar jag karaktärer som fascinerar? Vilken är huvudkaraktärernas utveckling? Finns det en avslutad historia i varje avsnitt eller bygger historien på en längre sammanhängande historia? Eller är den en kombination av båda? Vad är temat, vilken stil och ton har serien? Vilken målgrupp vänder den sig till? Hur pitchar man sin miniserie?
:

Kursupplägg

Kursupplägg

Under ledning av professionell manusförfattare/dramaturg utvecklar du din serieidé. Utifrån deltagarnas behov talar vi serie-dramaturgi och studerar scener ur mini-serier. Du börjar med att ta fram ett synopsis till varje avsnitt. Sen skriver du första avsnittet(piloten) Förutom kursledarens professionella genomgång av dina scener bidrar gruppen med många och spännande idéer och infallsvinklar till det du har skrivit. Du skriver på ditt manus hemma och vi går igenom det på kursen. Kursdatum: Vecka 33, måndag 10/8 - fredag 14/8.

Om Covid-19
Vi följer de rekommendationer och instruktioner som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen i samhället. Det innebär att vi planerar att genomföra kursen fysiskt i klassrum men undervisningen kan komma att flyttas över på distans ifall det rådande läget gällande Coronavirusets spridning kräver det. Ordinarie avbokningsregler gäller och om kursen är påbörjad men övergår till distans under kursens gång sker ingen återbetalning av kursavgift.

Kursledare

Peter Bull-Simonsen är regissör och manusförfattare med TV-producentutbildning på TV4, manusutbildning på StDH (Stockholms dramatiska högskola) och scriptdoctorutbildning på SVT. Han har skrivit långfilmsmanus med stöd av Svenska Filminstitutet, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

Peter Bull-Simonsen

Peter Bull-Simonsen undervisar i filmmanus på Skrivarlinjen och Skrivarlinjen distans samt på kurserna inom Filmmanus.

Regissör och manusförfattare, utbildad på TV4, Dramatiska Institutet och SVT. Han har skrivit långfilmsmanus, arbetat som dramaturg åt olika långfilmsproducenter och skrivit operalibretto till Cecilia och Apkungen på Drottningholmsteatern.

"Jag vill ge mod, fantasi och verktyg till att kunna skapa sagolika filmmanus ur verklighetens smärtpunkter."

Peter Bull-Simonsen

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
10 aug 2020 - 14 aug 2020
Må 10:00 - 15:15
Ti 10:00 - 15:15
On 10:00 - 15:15
To 10:00 - 15:15
Fr 10:00 - 15:15
Tillfällen
5
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1046135
Pris
3375 kr