Spänningsroman, grund, udda vecka

Plats Stockholm

Vill du skriva spänningslitteratur? Det kan vara hårdkokt deckare, psykologisk thriller eller klassisk pusseldeckare. Vi går igenom grundläggande tankegångar kring hur man skriver spänning och bygger upp intriger. Max 9 deltagare.

Boka kursen nu

Förkunskaper
Lämplig för dig som läser mycket spänningslitteratur och är intresserad av att börja skriva inom denna genre. Eller så har du redan ett påbörjat manus hemma i byrålådan? Här får du lära dig grunderna. Du ansöker med en kort motivering till varför du vill gå kursen.

Exempel på teman som tas upp under kursen:

  • Intrigarbete och handlingslinje, hur man skapar trovärdiga karaktärer, hur man skriver dialog och använder sig av konflikter för att driva historien framåt, hur man lägger ut ledtrådar och villospår, samt gestaltar historien så att den blir spännande. Exempel på övningar: Beskriv en skräckupplevelse. Gör ett kort synopsis. Skildra ett möte mellan två personer, som i hemlighet inte tycker om varandra - i dialogform.

Kursupplägg
Till varje kurstillfälle får du en skrivuppgift. Vi arbetar också med korta skrivövningar när vi träffas. Uppgifterna är inriktade på centrala teman som intrig, dialog, miljö, personbeskrivningar. Vid varje kurstillfälle ges en kortare föreläsning om det ämne vi just arbetar med. Därefter går vi tillsammans igenom din och de andra deltagarnas texter. Vad har du lyckats med? Finns det något som kan förbättras? Är det något speciellt du ska tänka på när det gäller ditt skrivande? Kursdatum: 10/9, 8/10, 22/10, 5/11, 19/11, 3/12 och 17/12. Uppehåll den 24/9 pga bokmässan. Ersättande tillfälle bestäms av läraren tillsammans med gruppen.

Angående Covid -19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare
Rebecka Edgren Aldén har skrivit två uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssynden och Och blomstren dö, som båda är sålda till flera länder. Den tredje thrillern kommer i sommar. Hon är utbildad journalist och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Hon debuterade som författare 2009 med en debattbok. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör för andra böcker, samt tar uppdrag som lektör, för förlag, samt för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. 2018 var hon ordförande för deckarpriset Crimetime Specsavers Award.

Rebecka Edgren Aldén

Rebecka undervisar på kursen Spänningsroman.

Rebecka Edgren Aldén har skrivit två uppmärksammade psykologiska thrillers utgivna av Norstedts, Den åttonde dödssynden och Och blomstren dö, som båda är sålda till flera länder. Den tredje thrillern kommer i sommar.

Hon är utbildad journalist och har själv gått flera skrivarkurser, bland annat på Skrivarakademin. Hon debuterade som författare 2009 med en debattbok. Förutom att skriva egna böcker arbetar hon som redaktör för andra böcker, samt tar uppdrag som lektör, för förlag, samt för privatpersoner som vill öka sina chanser att bli utgivna. 2018 var hon ordförande för deckarpriset Crimetime Specsavers Award.

Rebecka Edgren Aldén

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Stockholm

skrivarakademin@folkuniversitetet.se

Tid
10 sep 2020 - 17 dec 2020
To 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1073156
Pris
4975 kr