Skrivarkurs för seniorer 60+

Plats Stockholm

Nyfiken på vad som händer när penna möter pappret? Van skribent eller nybörjare spelar ingen roll. Det här är en kurs för dig runt 60 år och uppåt. Du som vill skriva med andra i samma ålder.

Boka kursen nu

Förkunskaper
Det enda som behövs är viljan och lusten att få igång det egna skrivandet. Du ansöker med en personlig motivering till varför du vill gå kursen. Du behöver inte ha några särskilda förkunskaper..

Kursupplägg
Vi gör inspirerande skrivövningar och har intressanta diskussioner om skrivande i olika former. Vi läser varandras texter och samtalar om dem. Vi pratar om hur man kommer igång med sitt skrivande. Under handledning av en yrkesverksam författare får du arbeta med dina texter i en liten grupp om max nio deltagare. Varje tisdag 15/9 - 17/11.

Angående Covid -19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare.
Maja-Maria Henriksson är författare och fotograf. Hon debuterade 2010 med den uppmärksammade ungdomsboken Jag finns som blev Augustnominerad, vann bokjuryns pris 2010 för årets bästa ungdomsbok och Hans Petersonspriset 2010. Sommaren 2011 kom den fristående fortsättningen Inte på riktigt inte på låtsas. Maja-Maria har också tidigare varit verksam som skådespelare och textarbetare vid fria teatergrupper samt som dramapedagog.

Maja-Maria Henriksson

Maja-Maria Henriksson är författare och fotograf.

Hon debuterade 2010 med den uppmärksammade ungdomsboken Jag finns som blev Augustnominerad, vann bokjuryns pris 2010 för årets bästa ungdomsbok och Hans Petersonspriset 2010. Sommaren 2011 kom den fristående fortsättningen Inte på riktigt inte på låtsas. Maja-Maria har tidigare varit verksam som skådespelare och textarbetare vid fria teatergrupper samt som dramapedagog.

Maja-Maria Henriksson

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
15 sep 2020 - 17 nov 2020
Ti 10:00 - 12:15
Tillfällen
10
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
30
Kurs-ID
1073542
Pris
3825 kr