Barn- och ungdomsboken, helgkurs

Plats Stockholm

Vill du skriva för barn eller ungdomar? En högläsningsbok eller kapitelbok? På helgkursen får du kunskap om hur man berättar en historia och hittar en egen form för sitt berättande.

Boka kursen nu

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som vill komma igång med ditt skrivande och är särskilt intresserad av barn- och ungdomsgenren.

Ur innehållet

  • Är det något särskilt med att skriva barn- och ungdomslitteratur?
  • Gestaltning. Hur ska man skriva för att personer och miljöer ska kännas levande?
  • Berättarperspektiv. Vem är det som berättar och hur påverkar det valet?
  • Kan man leka med språket?

Kursupplägg
Under en intensiv helg blandas miniföreläsningar med skrivövningar. Skriver gör du på kursen och får med dig en kortare hemläxa mellan lördagen och söndagen. Fokus ligger på att du ska få syn på eget sätt att skriva och din egen personliga röst, och hur den passar in i barn- och ungsegmentet. Vi diskuterar hur man hittar rätt ton i sitt språk och vilken åldersgrupp en historia passar för i fråga om läskomplexitet och omfång.

Angående Covid -19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Kursledare.
Johanna Lindbäck har hittills gett ut 11 böcker för barn och unga. Den senaste kom 2017 och heter ”Karta för förälskade & andra vilsna”. Hon har jobbat som gymnasielärare i flera år, varit verksam som Kulturrådets läsambassadör, grundat och länge skrivit för bloggen Bokhora.se, samt drivit podden Bladen brinner om barn- och ungdomslitteratur tillsammans med författaren Lisa Bjärbo. Sen ett par år undervisar hon på Skrivarakademin med fokus på litteratur för barn och ungdomar.


Kursledare

Johanna Lindbäck

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
12 sep 2020 - 13 sep 2020
Lö 10:00 - 15:15
Sö 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1072598
Pris
2400 kr