Att skriva sitt liv

Plats Stockholm

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? Har du en släkting du vill skriva om? Max 8 deltagare.

Boka nu

Förkunskaper

För dig som vill arbeta med ett biografiskt eller självbiografiskt material under en intensivhelg. Du kanske redan har en del material som du behöver hjälp med att strukturera och sortera. Eller så har du just påbörjat eller börjat skissa på ett sådant arbete. 

Kursupplägg

Att arbeta med eget material, det vill säga med material man hämtar ur sitt eget liv, är en utmaning. Verktyget för allt skrivande är jaget. Det är inte gåspennor eller kulspetspennor eller datorer som skriver våra berättelser: det gör vi själva och vi använder vårt sätt att se världen som verktyg. Men när verktyget och arbetsmaterialet bägge består av ett jag börjar en spännande process. Välkommen att vara med!

Kursledare

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit ett flertal romaner, själsdeckare och fantastik. Hon är utbildad skrivpedagog och håller kurser i roman- och novellskrivande, livsberättande och skrivandet som väg.

Kursledare

Eva Lejonsommar

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. 

Eva har skrivit ett flertal romaner, själsdeckare och fantastik. Hon är utbildad skrivpedagog och håller kurser i roman- och novellskrivande, livsberättande och skrivandet som väg.

Eva Lejonsommar

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Kursperiod
4 maj 2024 - 5 maj 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 4 maj 2024 kl 10:00-15:15
  • sön 5 maj 2024 kl 10:00 - 15:15
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 STOCKHOLM
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
111788
Pris
3025 kr