Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som vill komma igång med ditt skrivande och är särskilt intresserad av barn- och ungdomsgenren.
Ur innehållet
Är det något särskilt med att skriva barn- och ungdomslitteratur?
Gestaltning. Hur ska man skriva för att personer och miljöer ska kännas levande? Berättarperspektiv. Vem är det som berättar och hur påverkar det valet?
Kan man leka med språket?
Kursupplägg
Under en intensiv helg blandas miniföreläsningar med skrivövningar. Skriver gör du på kursen och får med dig en kortare hemläxa mellan lördagen och söndagen. Fokus ligger på att du ska få syn på eget sätt att skriva och din egen personliga röst, och hur den passar in i barn- och ungasegmentet.
Vi diskuterar hur man hittar rätt ton i sitt språk och vilken åldersgrupp en historia passar för i fråga om läskomplexitet och omfång.
Kursledare
Klara Krantz utkom senast med För att vi hör ihop, en bok om sorg och vänskap för slukaråldern. Hon har tidigare skrivit ungdomsböckerna Ge mig arsenik och Under odjurspälsen. Klara är utbildad i skrivarpedagogik på Skurups folkhögskola, och vid sidan av skrivandet håller hon skrivarkurser och workshops för barn och unga. Hon jobbar även på bibliotek och som trädgårdsmästare.
”Det jag vill förmedla med mina kurser är hur roligt och – faktiskt - lätt det kan vara att skriva! Att du som deltar ska gå därifrån och tänka oj, wow, kunde jag skriva det här?”
Kursledare
Klara Krantz
Klara undervisar på kurserna Skriva på sportlovet, Skrivarkurs för sommarlovslediga och Skriva för barn och unga.
Klara Krantz debuterade 2013 med den hyllade ungdomsromanen Ge mig arsenik. 2017 kom Under odjurspälsen också den en ungdomsberättelse. 2021 kom För att vi hör ihop för åldern 9 -12 år. Klara är utbildad i skrivarpedagogik på Skurups folkhögskola och vid sidan av skrivandet håller hon skrivarkurser och workshops för barn och unga men också workshops för vuxna i att skriva för barn och unga.
”Det jag vill förmedla med mina kurser är hur roligt och – faktiskt - lätt det kan vara att skriva! Att du som deltar ska gå därifrån och tänka oj, wow, kunde jag skriva det här?”

Har du frågor?
Kontakta Folkuniversitetet i Stockholm