Skrivandets väg, udda vecka

Plats Stockholm

Det här är en kurs både för den som ännu inte satt igång att skriva likaväl som för den som vill hitta nya vägar för sitt skrivande.

Boka kursen nu

Det finns många sätt att närma sig skrivandet på. Handfast, lekfullt, nyfiket, bestämt, terapeutiskt, pragmatiskt eller kanske rentav mystiskt. På den här inspirationskursen undersöker vi skrivandet fritt ur ett mytiskt och kreativt perspektiv med en erfaren skrivpedagog i en liten grupp, max åtta personer. Du får möjlighet att skriva på plats och hemma och sedan samtala om dina texter och din skrivprocess. En undersökande kurs, en inspirationsresa för det egna skrivandet. Vi utgår ifrån och inspireras av myter, modern forskning och människans vilja till eget uttryck.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs, däremot ett öppet sinne. Det här är en kurs för dig som vill arbeta med skrivandet som en upptäcktsresa..

Kursupplägg

Du får hjälp att undersöka hur du hittar din kreativitet, med inspiration från gamla myter, modern forskning samt i texter och tankar om skrivandets väg. Vi träffas under åtta kurstillfällen där lektionerna varvas av miniföreläsningar, övningar och textsamtal. Mellan träffarna får du skrivuppgifter att göra hemma. Sedan kan du själv bestämma om du tycker att skrivandet är mystik, kognition, hantverk eller kanske någonting helt annat. Kursdatum; tisdagar udda veckor 13/9 - 20/12..

Ur kursinnehållet

 • Vad är det som sätter igång mitt skrivande/skapande? Olika sätt att se på skrivandet.
 • Det imaginära fältet. Den nya forskningsfronten?
 • Kognition, perception och neurolingvistik. Räcker det?
 • Människan - det berättande djuret. Går det att berätta något nytt?
 • Myter och magiskt tänkande i robotsamhället.
 • Material

  Vi arbetar med deltagarnas egna texter och låter oss inspireras av bl.a.: Julia Cameron The Artist´s way, Joseph Campbell Hjälten med tusen ansikten och Eva Lejonsommar Liberty Belles Boklåda.

  Kursledare

  Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995). Hon har även arbetat med iscensättningar och monologer och startade Författa Förlag (2014) för att undersöka och utmana gränserna för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och nio själsdeckare och är senast aktuell med trilogin om Elins världar (2020-2022). Hon är utbildad skrivpedagog.

Kursledare

Eva Lejonsommar

Eva Lejonsommar fick sitt genombrott med romanen Att älska henne (1995).

Hon har arbetat med grafisk formgivning, framträtt med iscensättningar och monologer och driver sedan 2005 ett litterärt konstprojekt för att undersöka gränsen för berättelsen. Eva har skrivit fem romaner och åtta själsdeckare. Den senaste romanen, De afrikanska breven, kom ut 2007. Den senaste själsdeckaren, Traumatransit, kom ut 2020.

"Jag vill hjälpa mina elever att upptäcka fler tangenter på pianot."

Eva Lejonsommar

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Stockholm

direkt@folkuniversitetet.se

Tid
13 sep 2022 - 20 dec 2022
Ti 18:00 - 21:15
Tillfällen
8
Plats
Kungstensgatan 45, 11359 Stockholm
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1142186
Pris
5375 kr