Skrivarkurs

Plats Nyköping

Har du en idé till en novell men vet inte hur du ska börja skriva? Lär känna språkets möjligheter och hitta din inspiration. Utmana din fantasi - kom igång och skriv hos oss på Folkuniversitetet i Nyköping!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?

Du som vill hitta inspirationen som finns inom dig och komma igång med skrivande. Målet med kursen är att hitta skrivarglädje/lust för fortsatt skapande på egen hand. Inga förkunskaper krävs.

Mål

Målet med kursen är att hitta skrivarglädje och lust för att kunna skapa på egen hand.

Kursinnehåll

Vi arbetar mycket med korta skrivövningar för att släppa kraven på oss själva och komma igång. Genom hemuppgifter och lite längre skrivövningar kommer du att utforska och fördjupa din egen berättarröst. Du möter människor som precis som du är på väg att lära känna språkets möjligheter. Du lär dig tolka och diskutera andras texter. Under kursen går vi igenom strukturer i olika texter, karaktärsgestaltning, berättarröst, att skriva dialog.

Kursupplägg

Vi träffas vid 4 tillfällen, varannan tisdagkväll. Gruppundervisning i liten grupp, max 8 deltagare. Sista tillfället går vi igenom lite tips för att fortsätta skriva på egen hand. Räkna med några timmars hemarbete.

Litteratur/material

Deltagarna tar med eget skrivblock, penna och suddgummi. (Vill du hellre skriva på dator tar du med din egen att skriva på.)

Kursledare

Jörgen Leidebrant har gått utbildningen till skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och läser just nu en utbildning till förlagsredaktör. Han har också en podd ihop med några skrivarvänner som heter Novellskrivarna (och som finns på Spotify).

Kursledare

Jörgen Leidebrant

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
20 sep 2022 - 01 nov 2022
Ti 18:15 - 20:30
Tillfällen
4
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1137929
Pris
1375 kr