Poesi, helgworkshop

Plats Nyköping

Intensiv skrivarkurs över en helg för att få inspiration att sätta på och utveckla det poetiska flödet - kom igång och skriv hos oss på Folkuniversitetet i Nyköping!

Boka kursen nu

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs! Det enda som behövs är viljan och lusten att få igång det egna skrivandet.

Kursupplägg
Du får göra inspirerande skrivövningar som syftar på att slå på det poetiska flödet. Vi tränar oss i olika tekniker och utforskar vad som kan göra poesi så drabbande. Några områden vi rör oss kring är:

  • Vad är poesi
  • Automatism (tekniker att slå på flödet utan censur
  • Motiv - bild - språk- hur kan dikten vara upplagd
  • Rytm, poesins musik och högläsning

Kursledare.
Johan Lövdahl arbetar som lärare och har arbetat mycket med skrivande, både kreativt skrivande och texttypiskt skrivande. Hans huvudsakliga argument varför han tycker en ska skriva är den frihet det ger en själv och sina egna tankar och känslor, sitt egna uttryck. I flera år har han ingått i band och skapat musik, och den kollektiva kraft han funnit där har visat att skapande i grupp kan nå något mer än den enskilda texten i sitt enskilda sammanhang. Han började att skriva redan på högstadiet. Efter gymnasiet så gick Johan en folkhögskoleutbildning i skrivande och det gav han så enormt mycket att träffa andra skrivare, att få respons att ge respons och se sina egna texter växa i den kreativa processen tillsammans med andra. Den korta obundna formen som poesi erbjuder är tacksam, den passar mig, inget är för litet, inget kan bli för komplext, inget är för enkelt, allt får rymmas; rytm eller melodi.

Övrigt

För att förebygga spridningen av covid-19 anpassar vi antalet deltagare till mindre grupper om max 8 deltagare. Det finns goda möjligheter till handtvätt med tvål. Det är allas ansvar att hindra spridningen av smitta och vi förutsätter att du som går en kurs hos oss visar hänsyn och inte utsätter andra för risk.

Kursledare

Johan Lövdahl

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst i Södertälje

info.sodertalje@folkuniversitetet.se

Tid
26 mar 2022 - 27 mar 2022
Lö 10:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Fruängsgatan 22, 61131 Nyköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1120927
Pris
1375 kr