Skriv poesi helgkurs

Plats Malmö

En intensiv helgkurs för dig som vill börja skriva poesi eller fördjupa dig i genren. Hitta inspirationen för att skriva!

Boka nu

Mål

Att du ska få inspiration, lära dig mer om hur olika stilgrepp kan användas och få möjlighet att utveckla ditt skrivande.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Kursen riktar sig både till nybörjare och till dig som har viss erfarenhet av att skriva poesi.

Innehåll

En helgkurs för dig som vill utforska poesin. Fokus ligger på lyrikens bildspråk, rytm och ljud. Genom övningar i olika teman får du möjlighet att utforska ett eget språk och skrivande. 

Kursen innehåller bland annat:
•    Metaforer
•    Liknelser
•    Stilbegrepp 
•    Textformer
•    Spoken word

Upplägg

Ni träffas under två dagar och fördjupar er i poesin. Genom skrivövningar, textexempel, samtal om poesi och era texter kommer ni jobba med lyrikens bildspråk, rytm och ljud. Kurstiden inkluderar 30 minuters paus för lunch per dag.

Material

Arbetet utgår från deltagarnas egna texter samt utdrag ur litterära verk som delas ut av din kursledare.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Kursledare

Josefin Kylli

Jag håller flera olika skrivarkurser där vi sysslar med byggstenarna i kreativt skrivande, utforskar poesi och fördjupar oss i dramaturgi och egna projekt. Jag ger även individuell manusrespons.

Just nu studerar jag till gymnasielärare inom svenska och engelska. Tidigare har jag pluggat skrivarlinjen på Skurups Folkhögskola, litteraturvetenskap och journalistik.

Jag är sedan många år tillbaka en del av ett skrivarkollektivt där vi ger respons på varandras manus. Under några år var jag aktiv i Ord på scen – Malmös förening för Poetry Slam och Spoken Word.

Jag har två noveller utgivna och skriver just nu på mitt romanprojekt och skriver poesi. Ibland läser jag också dikter på scen!

Det jag tycker är kul med att leda skrivarkurser är att få skapa ett klimat där kreativiteten väcks till liv, där inspirationen kan kickas igång genom skrivövningar och där texter kan få växa med konstruktiva samtal.

 

Josefin Kylli

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

kundservice.syd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
19 okt 2024 - 20 okt 2024
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 19 okt 2024 kl 10:00-15:00
  • sön 20 okt 2024 kl 10:00 - 15:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
408356
Pris
2150 kr