Kom igång och skriv intensiv

Plats Malmö

En intensiv sommarkurs för dig som vill komma igång eller fortsätta med ditt skrivande. Hitta inspirationen för att skriva!

Boka kursen nu

Kursinnehåll

En sommarkurs för dig som vill skriva. Du får göra inspirerande och utmanande skrivövningar som får igång ditt skrivande. Du utvecklar ditt personliga uttryck genom att testa olika stilar och format.

Målet med kursen är att du hittar inspiration och verktyg för att komma igång med ditt skrivande, även på egen hand. Kursen passar bra både för dig som är nybörjare och för dig som har mer erfarenhet av att skriva. Fokus för kursen är att du hittar ett lustfyllt sätt att börja skriva.

Kursen innehåller bland annat:
  • gestaltning
  • dramaturgi
  • karaktärer
  • dialog
  • stil
  • respons
  • att skriva i olika former och genrer

Kursupplägg

Ni träffas under två heldagar och då blandas kortare föreläsningar med skrivövningar. Det blir både korta och lite längre skrivövningar. Några av era texter lyfter ni i textsamtal som handleds av din kursledare. Då både ger och får du feedback på dina och de andra deltagarnas texter.

Lunch 45 minuter lördag och söndag.

Kursmaterial

Arbetet utgår från deltagarnas egna texter samt utdrag ur skönlitterära verk som delas ut av din kursledare.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Du vill komma igång med ditt skrivande, få en ny riktning på ditt nuvarande skrivprojekt eller bara få inspiration att påbörja något nytt.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Karin Mellbourn

Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att hitta och växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.”

Jag är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och har en magisterexamen i litterär gestaltning från Författarskolan vid Lunds universitet. Mitt eget skrivande rymmer både berättande prosa, poesi och essäistik.

Jag har ett stort intresse för människor och både mitt skrivande och arbete som pedagog utgår från en vilja att utforska, upptäcka och kommunicera.

Karin Mellbourn

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
18 jun 2022 - 19 jun 2022
Lö 10:00 - 16:00
Sö 10:00 - 16:00
Tillfällen
2
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
1135141
Pris
1845 kr