Självbiografiskt skrivande

Plats Malmö

Har du en intressant historia att berätta, baserad på egna erfarenheter? Vill du berätta om ditt liv för barn och barnbarn? På den här kursen lär du dig hur du gestaltar en berättelse ur verkliga livet.

Boka kursen nu

Mål

Du ska få en bild av hur det egna materialet ska kunna omvandlas till en läsvärd och intressant text. Din skrivprocess ska komma igång samtidigt som du ska få redskap och inspiration för fortsatt eget skrivande. Vi arbetar hela tiden med texten i fokus och i textsamtalet växer en förståelse fram för vad litteratur och skrivande kan vara. Här får du möjlighet att omvandla minnen och erfarenheter till en intressant och läsvärd text.

Kursupplägg

Kursen ges varannan vecka med totalt tre träffar. Lektioner och skrivövningar på plats varvas med hemuppgifter. Genom samtal om varandras texter växer kunskap och insikt om vad skrivande och litteratur kan vara.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill skriva om ditt liv och arbeta med ett biografiskt och självbiografiskt material.

Förkunskaper

Kursen är öppen för alla oavsett ålder eller livssituation. Du behöver ingen tidigare erfarenhet.

Om du redan har ett bokprojekt går det bra att lämna in valda delar av ditt projekt, istället för att skriva nya texter. Kursledaren inte möjlighet att ge feedback på längre texter än det som anges i inlämningsuppgifterna.

Kursinnehåll

Via olika skrivövningar får du bekanta dig med skrivandets hantverk. Skrivövningarna tar upp både konkreta händelser i livet och reflektioner. Den egna skrivprocessen är central. Du kommer även att gå igenom vad självbiografiskt skrivande kan vara via textexempel från litteraturen. Vad är skillnaden mellan privat och personligt? Var börjar jag? Får man skriva om allt? Detta är några av de saker du får möjlighet att fundera på och diskutera. Kursen avhandlar också minne, sanningsbegrepp och fiktion.

Kurslitteratur

Ingen specifik. Deltagarnas egna texter samt material och textexempel som kursledaren tillhandahåller.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
26 apr 2022 - 24 maj 2022
Ti 18:00 - 21:00
Tillfällen
3
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1118470
Pris
2245 kr