Kreativt skrivande

Plats Malmö

Prosa, poesi, essä och blandformer – kreativt skrivande rymmer många former och på den här kursen får du prova att skriva i flera av dem!. Det här är en kurs för dig som letar inspiration för ditt skrivande.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kreativt skrivande är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande och prova på att skriva i olika stilar och format. Du får lära dig om och prova på skrivandets hantverk och genom övningar och diskussioner får du utvecklas i ditt skrivande och hitta fram till din stil och ton.

Vi går igenom berättartekniska grunder som t.ex. gestaltning, dramaturgi och karaktärer och provar olika genrer och former att skriva på. Tillsammans tittar vi även på exempel på hur olika författare skriver.

Genom korta och långa skrivövningar och samtal kring text får du möjlighet att på ett lustfyllt sätt utforska och utveckla ditt personliga uttryckssätt.

Kursupplägg

Genom att samtala kring dina egna och andras texter fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande. Mellan varje träff får du en skrivuppgift att jobba med hemma. Kursen ges varannan vecka med totalt sex träffar.

Målgrupp

Kursen är öppen både för dig som har skrivit förut och för dig som står ny inför skrivandet. Vi utgår från deltagarnas önskemål och behov.

Mål

Att finna glädje, inspiration och verktyg för att skriva!

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Malmö

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
18 jan 2022 - 29 mar 2022
Ti 18:00 - 20:15
Tillfällen
6
Plats
Regementsgatan 4, 21142 Malmö
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1101911
Pris
2795 kr