Kom igång och skriv intensiv

Plats Malmö

En intensiv sommarkurs för dig som vill komma igång eller fortsätta med ditt skrivande. Hitta inspirationen för att skriva!

Boka nu

Kursinnehåll

En sommarkurs för dig som vill skriva. Du får göra inspirerande och utmanande skrivövningar som får igång ditt skrivande. Du utvecklar ditt personliga uttryck genom att testa olika stilar och format.

Målet med kursen är att du hittar inspiration och verktyg för att komma igång med ditt skrivande och kunna fortsatta vidare med det även efter kursens slut. Kursen passar bra både för dig som är nybörjare och för dig som har mer erfarenhet av att skriva. Fokus för kursen är att du hittar en lustfylld ingång till skrivande.

Kursen innehåller bland annat:

  • gestaltning
  • dramaturgi
  • karaktärer
  • dialog
  • stil
  • att skriva i olika former och genrer

Kursupplägg

Ni träffas under två heldagar och då blandas kortare genomgångar med samtal och skrivövningar. Kortare skrivövningar varvas med längre. Tillsammans tittar vi på exempel på hur olika författare skriver och du får möjlighet att dela text med andra deltagare.

Lunch 45 minuter lördag och söndag.

Kursmaterial

Arbetet utgår från deltagarnas egna texter samt utdrag ur skönlitterära verk som delas ut av din kursledare. Ta med papper och penna, och egen dator om du vill. 

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs. Du vill komma igång med ditt skrivande, få en ny riktning på ditt nuvarande skrivprojekt eller bara få inspiration att prova något nytt.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Karin Mellbourn

Genom att undervisa i kreativt skrivande vill jag ge förutsättningar för att hitta och växa i sitt eget uttryckssätt i en inspirerande och tillåtande miljö.”

Jag är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och har en magisterexamen i litterär gestaltning från Författarskolan vid Lunds universitet. Mitt eget skrivande rymmer både berättande prosa, poesi och essäistik.

Jag har ett stort intresse för människor och både mitt skrivande och arbete som pedagog utgår från en vilja att utforska, upptäcka och kommunicera.

Karin Mellbourn

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Malmö

regionsyd@folkuniversitetet.se

Kursperiod
17 jun 2023 - 18 jun 2023
Lördag, Söndag
Antal tillfällen
2
Första tillfället
lör 17 jun 2023 kl 10:00-16:00
  • sön 18 jun 2023 kl 10:00 - 16:00
Plats
Regementsgatan 4, 21142 MALMÖ
Visa på karta
Studietimmar
14
Kurs-ID
402337
Pris
1945 kr