Skrivarverkstad för barn och unga, 12-15 år

Plats Lund

Älskar du att skriva och hitta på egna berättelser?Två dagar i juni kommer vi att ha skrivarverkstad där vi tittar på alltifrån hur man hittar på bra karaktärer till hur man får ihop en historia som läsaren inte vill lägga ifrån sig.

Boka kursen nu

Innehåll

Genom roliga övningar och diskussioner kommer vi att öva på att skriva och på hur vi ska göra för att få våra texter så levande och läsvärda som möjligt. Du kommer få massor av tips och tricks på hur du kan bli en bättre skribent.

Förkunskaper

Den här skrivarverkstaden kräver inga förkunskaper. Den är till för dig som längtar efter att skriva och få utlopp för din fantasi och kreativitet. Det enda som behövs är viljan och lusten att prova.

Mål

Målet med vår skrivarverkstad är att skapa inspiration och intresse, att få dig att komma igång med ditt skrivande och göra något av dina idéer. Bär med dig detta in i resten av sommaren och fortsätt skriv!

Kurslitteratur

Kompendium som delas ut av kursledarna och deltagarnas egna texter

.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursledare

Sofie Bjarup

Jag älskar att undervisa i skrivande och har under flera år hållit skrivarkurser för såväl Folkuniversitetet som andra aktörer.

Som författare debuterade jag 2018 med den historiska kriminalromanen Mörkrets barn och kommer under 2021 och 2022 ut med en nyutgivning samt en uppföljare till denna, på Lind & Co.

Jag har tidigare jobbat som lektör, pluggat Litteraturvetenskap, Nordiska språk och Drama-teater-film.

På min fritid sitter jag antingen och läser i sällskap av en katt och en kopp te, eller är ute skog och mark med familjen och kameran. Fotografering är ett av mina största intressen och en stor inspirationskälla i mitt författande. För när det kommer till skrivande, handlar det i likhet med fotografering, inte bara om att se det vackra, utan att se saker ur ett lite annat perspektiv.

Mitt mål med undervisningen är att väcka skrivlusten hos kursdeltagarna: dels genom att ge dem redskapen att bygga en historia, dels genom att väcka nyfikenheten att hitta den och lusten att följa den.

Sofie Bjarup undervisar i kreativt skrivande på Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
13 jun 2022 - 15 jun 2022
Må 13:00 - 15:15
On 13:00 - 15:15
Tillfällen
2
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
6
Kurs-ID
1136207
Pris
845 kr