Inspirationsworkshop Skrivande, sommarkurs

Plats Lund

Vad är det som gör att du kör fast i ditt skrivande? Hur kommer det sig att texten inte flyter? På denna workshop jobbar vi med att finna nya tankesätt och infallsvinklar i ditt skapande.

Boka kursen nu

Genom roliga och prestigelösa övningar kommer vi att fokusera på skrivlust och inspiration.

Då något av det viktigaste för att skapa levande texter är att förmedla olika intryck, utgår vi ifrån de fem sinnena. Vi använder oss av bilder, ljud, smak och dofter för att få inspiration. Första dagen kommer vi koncentrera oss på tre av sinnena, andra dagen kommer vi utgå de två andra och slutligen väva samman allt i en sista skrivövning.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs. Kursen är för dig som längtar efter att finna inspiration och få bättre verktyg för ditt skrivande. Det enda som behövs är viljan och lusten att ge utlopp för din egen kreativitet.

Mål

Målet med kursen är att skapa inspiration och få dig att komma igång och hitta nya vägar i ditt skrivande.

Kurslitteratur

Kompendium som delas ut av kursledarna och deltagarnas egna texter.

Behöver du ett annat upplägg? Hör av dig! Vi tar fram skräddarsydda lösningar för alla typer av undervisning.

Du når oss på:
046-19 77 00
kurser.syd@folkuniversitetet.se

Kursinnehåll

Kursledare

Sofie Bjarup

Jag älskar att undervisa i skrivande och har under flera år hållit skrivarkurser för såväl Folkuniversitetet som andra aktörer.

Som författare debuterade jag 2018 med den historiska kriminalromanen Mörkrets barn och kommer under 2021 och 2022 ut med en nyutgivning samt en uppföljare till denna, på Lind & Co.

Jag har tidigare jobbat som lektör, pluggat Litteraturvetenskap, Nordiska språk och Drama-teater-film.

På min fritid sitter jag antingen och läser i sällskap av en katt och en kopp te, eller är ute skog och mark med familjen och kameran. Fotografering är ett av mina största intressen och en stor inspirationskälla i mitt författande. För när det kommer till skrivande, handlar det i likhet med fotografering, inte bara om att se det vackra, utan att se saker ur ett lite annat perspektiv.

Mitt mål med undervisningen är att väcka skrivlusten hos kursdeltagarna: dels genom att ge dem redskapen att bygga en historia, dels genom att väcka nyfikenheten att hitta den och lusten att följa den.

Sofie Bjarup undervisar i kreativt skrivande på Folkuniversitetet

Josefin Kylli

Jag har tidigare hållit i skrivarkurser för Ordkonst där jag lärde ut grunderna i kreativt skrivande och arbetade med responssamtal med deltagares texter.

Just nu läser jag litteraturvetenskap vid Lunds universitet. Jag har också pluggat journalistik och gått skrivarlinjen på Skurups folkhögskola där jag framför allt jobbade med ett romanprojekt.

Jag är sedan många år tillbaka en del av ett skrivarkollektivt där vi ger respons på varandras manus. Jag har också arbetat som lektör- och korrekturläsare och har under några år varit aktiv i Ord på scen – Malmös förening för Poetry Slam och Spoken Word.

Jag har två noveller utgivna i novellsamlingar av Ariton förlag och Ordberoende förlag och skriver ständigt på romanprojekt och dikter.

Det jag tycker är kul med att leda skrivarkurser är att få skapa ett klimat där kreativiteten väcks till liv, där inspirationen kan kickas igång och där texter kan få växa med konstruktiva samtal.

 

Josefin Kylli

Har du frågor?

Kontakta Kursverksamheten i Lund

kurser.syd@folkuniversitetet.se

Tid
09 jul 2022 - 10 jul 2022
Lö 10:00 - 14:30
Sö 10:00 - 14:30
Tillfällen
2
Plats
Skomakaregatan 8, 22002 Lund
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1136191
Pris
1595 kr