Kreativt skrivande

Plats Luleå

Har du en idé till en novell men vet inte hur du ska börja skriva? Lär känna språkets möjligheter och hitta din inspiration. Utmana din fantasi - kom igång och skriv!

Boka kursen nu

Vem kan gå kursen?
Du som vill hitta inspirationen som finns inom dig och komma igång med skrivande. Målet med kursen är att hitta skrivarglädje/lust för fortsatt skapande på egen hand. Inga förkunskaper krävs

.

Mål
Målet med kursen är att hitta skrivarglädje och lust för att kunna skapa på egen hand.

Kursinnehåll Vi arbetar mycket med korta skrivövningar för att släppa kraven på oss själva och komma igång. Genom hemuppgifter och lite längre skrivövningar kommer du att utforska och fördjupa din egen berättarröst. Du möter människor som precis som du är på väg att lära känna språkets möjligheter. Du lär dig tolka och diskutera andras texter. Under kursen går vi igenom strukturer i olika texter, karaktärsgestaltning, berättarröst, att skriva dialog.

Kursupplägg
Kursen är på åtta tillfällen. Sista tillfället går vi igenom lite tips för att fortsätta skriva på egen hand. Räkna med några timmars hemarbete.

Litteratur/material
Deltagarna tar med eget skrivblock, penna och suddgummi. (Vill du hellre skriva på dator tar du med din egen att skriva på.)

Kursledare

Lina Stoltz

Lina Stoltz är författare, dramatiker och pedagog.

Hon har skrivit tretton böcker och väjer inte för att ta sig an svåra ämnen, även när hon skriver för unga läsare. Hon är  kulturkrönikör i Norrbottens Kuriren och har regelbundet medverkat i Tankar för dagen i P1.

Lina Stoltz Folkuniversitetet

Har du frågor?

Kontakta Jesper Andersson

jesper.andersson@folkuniversitetet.se

Tid
14 feb 2022 - 25 mar 2022
Må 18:00 - 20:30
Tillfällen
8
Plats
Bangårdsgatan 14, 97235 Luleå
Visa på karta
Studietimmar
24
Kurs-ID
1116766
Pris
3720 kr