Kreativt skrivande

Plats Kristianstad

Denna kurs är för dig som drömmer om att skriva, men hittar inte inspiration eller tid att börja. Du lär dig grunderna i litterär gestaltning och får verktyg för att skapa med ord.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kreativt skrivande är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande på ett lustfyllt sätt. Genom skrivövningar och samtal om text och litteratur kommer vi ta de första stegen in i det kreativa skrivandet. Vi kommer att arbeta med grunderna inom litterär gestaltning för att du ska få verktyg och inspiration till attt skriva.
  • Miljö- och karaktärsbeskrivning
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Stream of consciousness

Mål

Att du ska finna glädjen, inspirationen och verktygen för att kunna gå vidare med ditt skrivande.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs! Kursen är för dig som längtar efter att skriva och som vill få bättre verktyg för att göra det. Det enda som behövs är viljan och lusten att få ge utlopp för sin egen kreativitet.

Arbetsformer

Vi arbetar med dina och andras texter i fokus; genom att diskutera och bearbeta dina egna texter, samt ge och ta emot respons, fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande.
Med hjälp av litteraturexempel undersöker vi hur författare gör för att skapa en träffande karaktärsbeskrivning, gestalta situationer, skriva en trovärdig dialog och fånga en läsare.

Genom skrivövningar får du prova på olika sätt att berätta och genom hemuppgifter får du möjligheten att utveckla de texter som påbörjats under kurstillfällena. Vi arbetar med textrespons och skrivprocessen är central. Du bör alltså vara beredd på att lägga ner tid på hemuppgifter, både på att skriva själv och att läsa de andra deltagarnas texter.

Kursen ges varannan vecka med totalt sex träffar.

Kurslitteratur

Deltagarnas egna texter samt skönlitterära texter och essäer om skrivande som delas ut i samband med kurstillfällena.

Kajsa Leo

"Skrivandet måste inte vara en ensam process. Vi är många som behöver andra skribenter för att komma igång eller ta oss vidare. Det kollektiva skapandet kan vara nyckeln till ett lustfyllt och kontinuerligt skrivande."

Kajsa Leo har arbetat som krönikör i sju år, senast för Sydsvenskan och nu för tidningen Arbetet. Hon är verksam vid frilanskollektivet Blenda journalistik i Malmö där hon även skriver prosa, poesi och litteratur för barn. Kajsa är utbildad lärare i språk och konsthistoria och har även gått olika skrivarkurser, senast på Sörängens folkhögskola. 

På kursen Kreativt skrivande kommer du att få testa en rad experimentella och inspirerande övningar inom olika genrer som förhoppningsvis kommer att väcka din skrivlust och ditt skrivmod. Vi kommer att arbeta mycket med tekniken stream of consciousness och skriva utan att lyfta pennan. Du kommer att få verktyg för att ge och ta emot textrespons och tips på hur du kan komma vidare när du har kört fast. Att inte tänka ”bra” eller ”dåligt” utan istället fokusera på den kreativa processen är en förutsättning för kursen.

 

Kajsa Leo

Har du frågor?

Kontakta Donatella Prete

donatella.prete@folkuniversitetet.se

Tid
07 okt 2020 - 02 dec 2020
On 17:30 - 19:45
Tillfällen
6
Plats
Föreningsgatan 1, 29133 Kristianstad
Visa på karta
Studietimmar
18
Kurs-ID
1073652
Pris
2495 kr