Kickstarta ditt skrivande - sommarkurs

Plats Karlstad

Drömmer du om att skriva? Under ledning av författaren Jessica Eriksson och med handledning av densamma och Stefan Holm lär du dig hur du skapar historier, karaktärer och miljöer som berör.

Boka nu

Har du alltid tyckt om att skriva? Den här kursen är för dig som vill utveckla ditt skrivande oavsett bakgrund och erfarenhet.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill komma igång med ditt skrivande oavsett genre och oavsett vilken nivå du befinner sig på. Kanske har du gått en kurs i kreativt skrivande tidigare, har ett påbörjat skrivprojekt eller så vill du helt enkelt bara komma igång.

Mål

Målet med kursen är att du ska komma i gång ordentligt och få inspiration till fortsatt skrivande samt hitta en egen stil och eget språk.

Innehåll

Vid varje tillfälle behandlas ett särskilt tema.

Du kommer få bekanta dig med olika författarverktyg och få tips och råd på hur du till exempel kan göra en text mer levande. Tanken är att du ska hitta din egen stil och ditt eget språk. För att utveckla en text är det viktigt med respons och därför kommer vi även läsa varandras texter.

Kursupplägg

10.15-12.00 (inklusive rast): teoripass med Jessica där ni även gör gruppövningar utifrån textskapande.

12.00-13.00: lunch som var och en tar med plus ca 30 minuter digitalt författarbesök (inklusive 10 minuter frågestund)

13.00-14.30: praktiska skrivövningar under handledning av Jessica och Stefan

Kursledare

Jessica Eriksson och Stefan Holm

Jessica Eriksson skriver romaner och noveller inom feelgood och romance tillsammans med Stefan Holm. De har hittills via förlag fått femton noveller och flera romaner publicerade, senast ”Château vid vägens slut” utgiven av HarperCollins/HarperLove. Jessica och Stefan skriver även audioavsnitt och -serier inom romance. Tillsammans har de också skrivit barnboken ”Zombien i kombin”.

Jessica är dekan för lärarutbildningen vid Karlstads universitet, och har en doktorsexamen i nordiska språk från Uppsala universitet med inriktning mot språkhistoria, särskilt kvinnors skrivande under 1700-talet. Hon har tidigare undervisat i svenska och skrivit läroböcker i grundläggande grammatik, samt själv läst manuskursen på Österlens folkhögskola och gått kurser i kreativt skrivande på konstnärlig grund vid Linnéuniversitetet. Vidare är hon ordförande i Värmländska Författarsällskapet och invald i Sveriges Författarförbund.

Stefan Holm är tidigare höjdhoppare med bland annat OS-guld på meritlistan, men har också synts i, och vunnit, frågesportprogram som På Spåret, Jeopardy och Vem vet mest. Under många år skrev han krönikor i Värmlands Folkblad och har gett ut böcker om både höjdhopp, Lego och Sportquiz. Nu blandar han livet som höjdhoppstränare med att skriva Feelgood och romance tillsammans med Jessica Eriksson.

Kursledare

Jessica Eriksson

Stefan Holm

Har du frågor?

Kontakta Folkuniversitetet i Karlstad

info.karlstad@folkuniversitetet.se

Kursperiod
24 jun 2024 - 28 jun 2024
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Antal tillfällen
5
Första tillfället
mån 24 jun 2024 kl 10:15-14:30
  • tis 25 jun 2024 kl 10:15 - 14:30
  • ons 26 jun 2024 kl 10:15 - 14:30
  • tor 27 jun 2024 kl 10:15 - 14:30
  • fre 28 jun 2024 kl 10:15 - 14:30
Plats
Drottninggatan 26, 65225 KARLSTAD
Visa på karta
Studietimmar
17
Kurs-ID
308701
Pris
3225 kr