Kreativt skrivande

Plats Karlskrona

Denna kurs är för dig som drömmer om att skriva, men hittar inte inspiration eller tid att börja. Du lär dig grunderna i litterär gestaltning och får verktyg för att skapa med ord.

Boka kursen nu

Kursinnehåll

Kreativt skrivande är en kurs för dig som vill komma igång med ditt skrivande på ett lustfyllt sätt. Genom skrivövningar och samtal om text och litteratur kommer vi ta de första stegen in i det kreativa skrivandet. Vi kommer att arbeta med grunderna inom litterär gestaltning för att du ska få verktyg och inspiration till attt skriva.

  • Miljö- och karaktärsbeskrivning
  • Dialog
  • Gestaltning
  • Stream of consciousness

Mål

Att du ska finna glädjen, inspirationen och verktygen för att kunna gå vidare med ditt skrivande.

Målgrupp

Inga förkunskaper krävs! Kursen är för dig som längtar efter att skriva och som vill få bättre verktyg för att göra det. Det enda som behövs är viljan och lusten att få ge utlopp för sin egen kreativitet.

Arbetsformer

Vi arbetar med dina och andras texter i fokus; genom att diskutera och bearbeta dina egna texter, samt ge och ta emot respons, fördjupar du dina kunskaper om ditt eget skrivande.
Med hjälp av litteraturexempel undersöker vi hur författare gör för att skapa en träffande karaktärsbeskrivning, gestalta situationer, skriva en trovärdig dialog och fånga en läsare.

Genom skrivövningar får du prova på olika sätt att berätta och genom hemuppgifter får du möjligheten att utveckla de texter som påbörjats under kurstillfällena. Vi arbetar med textrespons och skrivprocessen är central. Du bör alltså vara beredd på att lägga ner tid på hemuppgifter, både på att skriva själv och att läsa de andra deltagarnas texter.

Kurslitteratur

Deltagarnas egna texter samt skönlitterära texter och essäer om skrivande som delas ut i samband med kurstillfällena.I huvudsak deltagarnas egna texter, samt textexempel som tillhandahålls av kursledaren.

Kursledare

Karin Sallander, född 1990, är författare och korrekturläsare. Hon har gått flera kurser i kreativt skrivande, som Lär dig skriva deckare och Att känna glädje i skrivandet.
Släppte debutboken Världsberättelser 27 april 2017 och medverkade i novellsamlingen Morden på Färgargården och har sedan dess släppt två romaner, samt medverkat i ytterligare två novellsamlingar om Färgargården.

Trygg kursupplevelse

Den här kursen planeras i Folkuniversitetets lokaler men kan komma att ställas om till onlineundervisning om Folkhälsomyndighetens föreskrifter och rekommendationer ändras.

Med hänsyn till din och omgivningens hälsa och säkerhet så har vi några enkla förhållningsregler:

  • Stanna hemma vid misstanke om sjukdom eller uppvisande av symptom
  • Tvätta händerna innan du går in i kurslokalen

Välkommen!

Kursledare

Karin Sallander

Har du frågor?

Kontakta Sanna Krizmanic

sanna.krizmanic@folkuniversitetet.se

Tid
05 mar 2022 - 23 apr 2022
Lö 13:00 - 14:30
Tillfällen
8
Plats
Ronnebygatan 42, 37133 Karlskrona
Visa på karta
Studietimmar
16
Kurs-ID
1116950
Pris
1595 kr