Kreativt skrivande grund

Plats Kalmar

En kurs för dig som är intresserad av kreativt skrivande. Kanske har du texter som ligger i byrålådan, eller har du en stark önskan om att skriva men aldrig riktigt vågat.

Boka kursen nu

Mål

Utifrån din egen erfarenhet skapar kursen möjligheter att undersöka och fördjupa förståelsen för det kreativa skrivandet som hantverk och uttryck. Dina insikter under kursen bildar en grund för ditt fortsatta skrivande.

Förkunskaper

Det viktigaste är att du är inspirerad att skriva. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller om du har lådvis med texter. Kursen riktar sig till alla som är intresserade av berättande i skrift, oavsett om du skriver för din egen skull eller har som mål att i framtiden publicera dina texter.

Du bör ha tillgång till dator/e-post för att kunna skicka/ta emot texter inom gruppen.

Kursinnehåll

Vi börjar med att bearbeta sånt som riskerar att hindra oss i skrivandet. Svårigheter att komma igång, rädslan för att misslyckas, negativa bilder av vad andra ska tycka och tänka om oss och så vidare.

Under kursens gång får du möjlighet att pröva dig fram och fördjupa dig i skrivandets hantverk. Du får göra inspirerande skrivövningar inom prosa, poesi och drama. Allt för att du ska få möjlighet att utforska din egen berättarröst och finna dina unika berättelser.

Kursen är uppbyggd kring föreläsningar, reflektioner, skrivövningar, textanalyser och kortare workshops.
Kursledaren fungerar som inspiratör och bollplank under processen.

Dessutom går kursen igenom:

  • Berättarröst, perspektiv och form: Hur ska jag skriva? Om vad ska jag skriva? För vem ska jag skriva?
  • Textens byggstenar: dramaturgi, karaktärer, gestaltning och miljö
  • Skapa scener, komma igång, köra fast och om konsten att fortsätta.

Kurslitteratur

Ingen specifik. Läraren tar fram efter önskemål och behov. Kurslitteraturen ingår inte i kursavgiften.

OBS! Kursträffar varannan vecka!

Kursledare

Magnus Krusell

”Hela mitt liv har jag ägnat åt att uttrycka mig i tal och skrift. Ord är något omistligt i mitt liv och jag ser verkligen fram mot att stötta dig vidare i berättandets fantastiska värld.”

Magnus Krusell har över 30 års erfarenhet som journalist i radio, TV och tidningar. Han har bland annat varit programledare i Sveriges Radio, både lokalt och nationellt, och dessutom kommenterat allsvensk fotboll i CMore.


Magnus är utbildad socionom och författare till boken ”Genom väggen – från utmattningsdepression till det bästa livet”, som handlar om konsten att leva ett hälsofrämjande liv.

Fritiden ägnas till stor del åt idrotten, främst golf och fotboll. Läsande och skrivande har också en given plats i livet.

Magnus brinner för att stötta människor till sin fulla potential och vägen dit handlar mycket om mod. I kursen Kreativt skrivande kommer vi, förutom själva skrivandet, arbeta mycket med att våga vara öppna med det vi vill berätta. Det finns många barriärer som hindrar oss att blomma som de fantastiska skribenter vi är.

Magnus Krusell

Har du frågor?

Kontakta Louise Eriksson

louise.eriksson@folkuniversitetet.se

Tid
03 okt 2021 - 05 dec 2021
Sö 12:30 - 14:45
Tillfällen
5
Plats
Kaggensgatan 42, 39232 Kalmar
Visa på karta
Studietimmar
15
Kurs-ID
1109977
Pris
1295 kr