Kreativt skrivande - Poesi

Plats Jönköping

Är skrivandet av poesi ett personligt uttryck för dig? Kanske har du skrivit hela ditt liv men vill hitta nya sätt till inspiration? Kanske vill du börja skriva nu.

Boka kursen nu
Poesi är unik. Den hittar fram till dem som bli berörda. Vi berörs av olika saker. Det beror på erfarenheter. All poesi kan inte tala till alla men det kan beröra någon för livet. Kanske är det just dina ord någon behöver? Kanske du själv?

Innehåll

Innehållet finns hos deltagaren. Genom lustfyllda och spännande skrivuppgifter lockar vi tillsammans fram det. Men att skriva kräver övning. Vi övar att skriva på olika sätt samtidigt som vi jämför med nutida och äldre poesi, pratar om språkliga funktioner och verktyg.

Målgrupp

Vem som helst med ett intresse för innehållet.

Målet med kursen

Poesi är ett hantverk med tekniker, knep och verktyg som går att lära och förfina. Med inspirerande övningar skapar vi fritt utifrån den egna känslan. Vi leker med med språket, orden och rytmen. Tillsammans med andra får du möjlighet till samtal och reflektion kring det skrivna. Målet är att hitta din egen röst och ton i ditt skrivande samtidigt som du ges möjlighet att diskutera med andra.

Undervisningsform

Vi har roligt med ord, gör olika kreativa skrivövningar och inspireras av varandra. Vi utforskar tillsammans vad poesi är och hur det går att skriva poesi på olika sätt.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs

Studiematerial

Kursledaren har med olika övningar från olika källor och annat som behövs för inspiration och växande i skrivprocessen.

Birgitta Åkerblom

Litteratur och skrivande är min passion. Främst poesi. Jag är utbildad lärare i litteratur, språk och skrivpedagog. I min roll som skrivpedagog vill jag inspirera dig med kreativa, roliga och oväntade övningar som ska locka fram ord inom dig. Orden tar form som du vill men vi testar olika diktformer där du säkert tycker någon passar just för det du vill uttrycka.

Birgitta har bl.a. gett ut diktsamlingen “Ljusglitter i det mörka (och lite trassel)” på Annebergs förlag.

Birgitta Åkerblom

Har du frågor?

Kontakta Kundtjänst I Jönköping

info.jonkoping@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020 - 24 nov 2020
Ti 18:00 - 19:45
Tillfällen
6
Plats
Skolgatan 25 B, 55316 Jönköping
Visa på karta
Studietimmar
12
Kurs-ID
1075039
Pris
1250 kr