Författarskola

Plats Göteborg

Författardrömmar? Den här kursen är för dig som redan har påbörjat ditt litterära projekt och vill inspireras och komma vidare tillsammans med andra.

Boka kursen nu

Kursen går varannan vecka.

Målgrupp

Du har påbörjat ett skrivprojekt och vill få ihop ett längre manus (roman, novellsamling, diktsamling, biografi, filmmanus, mm). Du behöver hjälp och stöd, feed-back och inspiration. Också fackboksförfattare som vill jobba med sitt individuella uttryck är mycket välkomna.

Mål

Kursens mål är att du ska komma vidare med ditt projekt och ditt skrivande med hjälp av responsen från textsamtalen. Du får också nya verktyg för skrivande och textrespons. Och nya skrivarkompisar för fortsatt samarbete.

Förkunskaper

Du är självgående i ditt skrivande och har gått skrivarkurser tidigare. Framför allt är du villig att släppa in andra i ditt skrivprojekt, något av det bästa du kan göra för din text och för dig själv som skrivande människa.

Innehåll och arbetssätt

Under terminen arbetar du med din text. Parallellt skriver du en synopsis och en kortfattad projektbeskrivning, för att synliggöra texten för dig själv och för andra.

På träffarna har vi textsamtal i smågrupper. Vi arbetar med skrivmetodik och du får lära dig en modell för att arbeta med textrespons. Övningar varvas med teoretiska genomgångar.

Mellan träffarna skriver du vidare på din text och jobbar med din projektbeskrivning. Och så läser du utdrag ur de andra deltagarnas texter och förbereder respons till textsamtalen.

I kursavgiften ingår en timmes personlig handledning. Kursledaren läser ett textutdrag på några sidor, och sen träffas vi och har ett konstruktivt samtal (utanför kurstiden).

Litteratur/material

Kursdeltagarnas egna texter och kursledarens material.

Utvecklingsmöjligheter

Manusbearbetning och Skrivarakademins övriga utbud.

Bokningsinformation

Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2022 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 229 kronor). Länk till erbjudandet skickas i kallelsen (ca två veckor innan kursstart).

Kursledare

Johan Carle

– Skrivande är ett hantverk, inte en talang. Man lär sig genom övning, och det är roligare och mer kreativt att öva i grupp.

Johan Carle är författare och utbildad skrivpedagog. Han debuterade 2016 med romanen Små grodorna. Vid sidan av det egna skrivandet håller Johan så ofta han kan skrivarkurser. Han arbetar också som lektör. När han är ledig tycker han om att ta långa löprundor i skogen.

Läs mer om och av Johan på johancarle.se

Johan Carle

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
07 sep 2022 - 21 dec 2022
On 17:00 - 20:15
Tillfällen
8
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
32
Kurs-ID
1138379
Pris
4250 kr