Skrivarworkshop: Bygg din berättelse

Plats Göteborg

Det här är en tvådagars workshop för dig som vill skapa en berättelse, för dig som vill påbörja eller redan arbetar med till exempel en roman eller en novell.

Boka kursen nu

Mål

Målet är att du tillsammans med gruppen ska få två roliga dagar fulla av berättelsebyggande och skrivande. När workshopen är över har du förhoppningsvis grunden, skelettet till en berättelse som du kan fortsätta på hemma. Du kommer också att ha lärt känna ett gäng likasinnade som du kan prata skrivande och byta texter med.

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som vill påbörja eller redan har påbörjat ett romanprojekt (eller något annat längre skrivprojekt).

Innehåll och arbetssätt

På fredagen värmer vi upp med ett par roliga skrivövningar. Sedan går vi igenom en metod för att skapa en berättelse. Vi börjar i karaktärerna och berättelsevärlden och tar oss steg för steg fram till konflikter, intrig och dramatisk struktur. Genomgångar varvas med skrivövningar och samtal.

Kursmaterial

Inget kursmaterial krävs men ta gärna med laptop för det blir mycket skrivande!

Utvecklingsmöjligheter

Skrivarakademins övriga utbud.

Kvällskursen Författarskola

Kursfakta

Max tolv deltagare.

Bokningsinformation

Skriv gärna några rader om dig själv och varför du vill gå kursen i fältet "Meddelande" då du gör din bokning.

Prenumerationserbjudande från Tidningen Skriva

Vill du satsa ännu mer på ditt skrivande? Som deltagare på en av Skrivarakademins kurser under 2022 har du möjlighet att teckna en halvårsprenumeration på Tidningen Skriva, 3 nummer för 99 kronor (ord. pris 229 kronor). Länk till erbjudandet skickas i kallelsen (ca två veckor innan kursstart).

Kursledare

Johan Carle

– Skrivande är ett hantverk, inte en talang. Man lär sig genom övning, och det är roligare och mer kreativt att öva i grupp.

Johan Carle är författare och utbildad skrivpedagog. Han debuterade 2016 med romanen Små grodorna. Vid sidan av det egna skrivandet håller Johan så ofta han kan skrivarkurser. Han arbetar också som lektör. När han är ledig tycker han om att ta långa löprundor i skogen.

Läs mer om och av Johan på johancarle.se

Johan Carle

Har du frågor?

Kontakta Skrivarakademin i Göteborg. Tel: 031 - 10 65 52

kurs.goteborg@folkuniversitetet.se

Tid
20 maj 2022 - 21 maj 2022
Fr 16:00 - 19:00
Lö 10:00 - 15:00
Tillfällen
2
Plats
Norra Allégatan 6, 40317 Göteborg
Visa på karta
Studietimmar
10
Kurs-ID
1120033
Pris
1575 kr