Workshop i Write Your Self

Plats Gävle

Vill du prova på läkande skrivande? Varmt välkommen till en workshop i Write Your Self!

Boka kursen nu
Write Your Self är en särskilt utformad skrivmetodik som handlar om att återerövra sin röst och sin berättelse efter ett trauma, till exempel övergrepp, sjukdom, förlust eller kris. Att skriva kan vara en väg till läkning efter sådana upplevelser. Metodiken passar även dig som är nyfiken på hur skrivande kan få dig att komma vidare i livet.

Det här är en workshop för dig som vill:
  • bearbeta ett trauma
  • förstå dig själv bättre
  • hitta din egen röst och din egen berättelse.
Det finns inga krav på förkunskaper. Workshopen vänder sig både till dig som har stor erfarenhet av skrivande och till dig som inte har skrivit en rad sedan du slutade skolan. Du bestämmer alltid själv vad du skriver om och hur mycket du vill dela med dig av till övriga deltagare.

Innehåll
Under den här dagen får du bekanta dig med tre av metodikens teman: Ett eget rum, Börja skriva och Självomsorg. Med hjälp av olika skrivövningar och vägledande samtal utforskar du vilka rutiner som fungerar för just dig, hur du skapar ett eget skrivrum och vad du behöver för att ta hand om dig själv under ditt skrivande.

Upplägg
  • 10.00 Presentation av metodiken och dagen
  • 10.30 Skrivövningar - en läkande skrivretreat, en trygg skrivplats, fri skrivtid
  • 12.00 Lunch på egen hand (möjlighet finns att värma mat och äta på plats)
  • 13.00 Skrivövningar - börja skriva, självomsorg
  • 14.30 Sammanfattning och reflektioner
  • 15.00 Avslut
Om kursledaren
Annika Wigö är informatör och journalist. Hon har gått Skrivarlinjen på Västerbergs Folkhögskola, läst processinriktat skrivande på Högskolan i Gävle samt gått en sommarkurs i skrivande på Biskops Arnö. Hon är också utbildad Write Your Self-vägledare och har kunskap om att skriva efter trauma.

De senaste åren har hon hållit flera skrivarkurser för olika målgrupper, samt medverkat med ett antal romaner och noveller i veckotidningar.

Annika Wigö

Kontakta Johanna Lundberg