Skriv ditt liv

Plats Gävle

Vill du skriva om ditt liv? I den här kursen lär du dig metoder för att hitta och förmedla dina minnen.

Boka kursen nu

Kursen är öppen för alla, oavsett ålder. Du väljer själv om du vill skriva en självbiografisk berättelse från din födelse fram till idag, eller fokusera på att berätta om några särskilda händelser eller tidsperioder.

Upplägg

Gruppen träffas varannan vecka i Folkuniversitetets lokaler på Drottninggatan 10 i Gävle. Under sammankomsterna får du prova flera olika skrivövningar för att komma åt dina minnen och lättare kunna välja vad du vill skriva om. Vi pratar också om varför man ska skriva om sitt liv, vad man får skriva om och hur man lägger upp en självbiografisk berättelse så att den blir intressant för läsaren.

Första träffen: Ambition
- välj vad du ska skriva om och hur
Andra träffen: Inspiration
- hitta och utforska dina minnen
Tredje träffen: Transpiration
- sätt samman ditt material till en hel berättelse

Om kursledaren

Annika Wigö är informatör och journalist. Hon har gått Skrivarlinjen på Västerbergs Folkhögskola, läst processinriktat skrivande på Högskolan i Gävle samt gått en sommarkurs i skrivande på Biskops Arnö. Hon är också utbildad Write Your Self-vägledare och har kunskap om att skriva efter trauma. De senaste åren har hon hållit flera skrivarkurser för olika målgrupper, samt medverkat med ett antal romaner och noveller i veckotidningar.

Anpassning av undervisningen med anledning av Corona
Utgångspunkten är att den här kursen ges som vanligt på plats i klassrum. Beroende på hur rekommendationerna ser ut vid kursstart, kan den dock eventuellt komma att ges på distans istället. Kursen kommer i så fall att ha samma upplägg som om den hade getts i klassrum, med lektioner på samma dag och tid, men i stället för att ses fysiskt träffas ni i ett digitalt klassrum.

Seniorrabatt
Vi erbjuder 25% seniorrabatt. För dig som är 65 år eller äldre kostar kursen 600 kronor.

Kursledare

Annika Wigö

Har du frågor?

Kontakta Johanna Lundberg

johanna.lundberg@folkuniversitetet.se

Tid
08 sep 2020
Ti 14:00 - 16:30
Tillfällen
3
Plats
Drottninggatan 10, 80320 Gävle
Visa på karta
Studietimmar
9
Kurs-ID
1075110
Pris
800 kr